Τι συμβαίνει σε σχολείο της Τουρκίας-Το ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ που κάνει το γύρο του κόσμου

Όλα κυλούν φυσιολογικά.

Μαθητές σε σχολείο στην Τουρκία, βρίσκονται σε μια αίθουσα μιλώντας μεταξύ τους. Ξαφνικά, μπαίνει μέσα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και τότε όλοι οι μαθητές σηκώνονται και χαιρετούν στρατιωτικά, σαν να μπήκε σε θάλαμο Τούρκων φαντάρων.

Το βίντεο αμέσως προκάλεσε αίσθηση παγκόσμια, ενώ τα Τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να δικαιολογήσουν τo περιστατικό, λέγοντας πως από το συγκεκριμένο σχολείο είχε αποφοιτήσει ο Ακάρ.

Αφού τον χαιρέτησαν, στη συνέχεια τραγούδησαν τον ύμνο του σχολείου τους, ενώ ο Τούρκος υπουργός από τη μεριά του, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης αλλά και της πειθαρχίας. Τους συμβούλεψε μάλιστα να φροντίζουν τους οικογενειακούς δεσμούς.

Τότε, ένας εκ των μαθητών ρώτησε τον Ακάρ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία. Εκείνος του απάντησε πως «η ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας είναι ζωτικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα επιτρέψουμε οποιονδήποτε κίνδυνο και απειλή εναντίον των συνόρων μας και του λαού μας στα νότια της χώρας».

Άραγε, αν έμπαινε μέσα σε ένα ελληνικό σχολείο ο Έλληνας υπουργός άμυνας πόσοι θα τον γνώριζαν και πόσοι θα τον χαιρετούσαν όπως στην περίπτωση των Τούρκων μαθητών;

Σαφώς και δεν είναι κάτι σωστό, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την εθνικιστική εκπαίδευση των Τούρκων.

Τι συμβαίνει την ίδια στιγμή στη χώρα μας; Αν και σαφώς υπερτερούμε έναντι των γειτόνων, όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις μας, αν κάποιος πει κάτι καλό για την Ελλάδα και την ιστορία της είναι «φασίστας».

Δυστυχώς επικρατεί ακόμη η άτυπη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, η οποία ΔΕΝ μας αφήνει να πάμε μπροστά σαν χώρα.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...