• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το twitter κατέβασε ανάρτηση κατά της χρήσης μάσκας, ιατρικού συμβούλου του Τραμπ

Το twitter κατέβασε ανάρτηση κατά της χρήσης μάσκας, ιατρικού συμβούλου του Τραμπ

Το Twitter απέκλεισε ένα tweet από έναν ιατρικό σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η χρήση μάσκας δεν βοηθάει αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Οι μάσκες λειτουργούν; ΟΧΙ», έγραψε ο Σκοτ Άτλας σε ένα tweet το οποίο και αφαιρέθηκε σήμερα Κυριακή από την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση, η οποία συνδέεται με ένα άρθρο στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, το οποίο αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα των μασκών, παραβιάζει τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με τη διάδοση ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών, όπως δήλωσε το Twitter στο CNN.

Ο Άτλας είναι νευροραδιολόγος χωρίς ιστορικό στην επιδημιολογία. Υποστηρίζει επανειλημμένα ότι το lockdown ήταν υπερβολικό, πίεσε για το άνοιγμα της οικονομίας και έχει υποστηρίξει ότι είναι προτιμότερο να εκτίθενται οι νέοι υγιείς άνθρωποι στον ιό, ώστε να αναπτύξουν ανοσία.

Μπήκε στην ειδική ομάδα δράσης για τον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου τον Αύγουστο και έγινε ο αγαπημένος του Τραμπ μετά από εμφανίσεις στο Fox News και σε άλλα συντηρητικά μέσα, όπου υποτιμούσε τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

(newmoney – φωτο:eurokinissi)