Το συριακό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε συνετρίβη στο συριακό Γκολάν

Το συριακό πολεμικό αεροσκάφος το οποίο πυροβόλησε σήμερα το Ισραήλ συνετρίβη στο υπό συριακό έλεγχο τμήμα των Υψιπέδων Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

 

«Καταρρίφθηκε και συνετρίβη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ταξίαρχος Τζόναθαν Κόνρικους. «Δεν έχουμε πληροφορίες μέχρι τώρα για τους πιλότους. Δεν γνωρίζω οτιδήποτε για πληροφορίες σχετικά με αλεξίπτωτα που εντοπίστηκαν και δεν γνωρίζουμε αν οι πιλότοι σώθηκαν».

Επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος ήταν συριακό όχι ρωσικό. «Το μόνο που γνωρίζουμε για το αεροπλάνο είναι ότι συνετρίβη, κατά πάσα πιθανότητα στο νότιο τμήμα των συριακών Υψιπέδων Γκολάν».

Συριακή στρατιωτική πηγή κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πυροβόλησε προς την κατεύθυνση ενός συριακού αεροσκάφους ενώ πραγματοποιούσε επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Το Ισραήλ «έθεσε στο στόχαστρο ένα από τα αεροσκάφη μας (…) στον συριακό εναέριο χώρο», δήλωσε η πηγή αυτή, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε αν το το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Νωρίτερα, το εβραϊκό κράτος είχε δηλώσει πως κατέρριψε ένα συριακό αεροσκάφος στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu