• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «σκοτάδι» εξαπλώνεται παγκόσμια- Ποια είναι η μόνη μας ελπίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «σκοτάδι» εξαπλώνεται παγκόσμια- Ποια είναι η μόνη μας ελπίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούμε σε «σκοτεινούς» καιρούς...

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν αυτοκτονώντας και όχι σε κάποιο ατύχημα ή από εχθρικά πυρά σε εμπόλεμη ζώνη.

Ειδικότερα, κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο θέτει τέρμα στη ζωή του, με απαγχονισμό, εσκεμμένη δηλητηρίαση και αυτοπυροβολισμό, καθώς και πηδώντας από κάποιο ψηλό σημείο.

Ο ΠΟΥ καλεί τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν σχέδια πρόληψης και αποσόβησης των αυτοκτονιών ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το στρες και να μειώσουν την πρόσβαση σε μέσα αυτοκτονίας.

«Η αυτοκτονία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Όλες οι ηλικίες, τα φύλα και οι περιοχές του κόσμου επηρεάζονται» αναφέρει η έκθεση του ΠΟΥ. Η αυτοκτονία είναι ο δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας από 15 έως 29 ετών, μετά τα τροχαία δυστυχήματα, και μεταξύ των έφηβων κοριτσιών ηλικίας από 15 έως 19 ετών είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον θάνατο στη γέννα. Στα αγόρια εφήβους, η αυτοκτονία είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου μετά τα τροχαία δυστυχήματα και τη διαπροσωπική βία.

Συνολικά, σχεδόν 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο — περισσότεροι από εκείνους που πεθαίνουν από μαλάρια ή καρκίνο του μαστού, στον πόλεμο ή από ανθρωποκτονία, ανέφερε ο ΠΟΥ.


«Οι αυτοκτονίες μπορούν να αποσοβηθούν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντχάνομ Γκαμπριέσους. «Καλούμε όλες τις χώρες να συμπεριλάβουν στρατηγικές αποδεδειγμένης πρόληψης και αποσόβησης αυτοκτονιών στα εθνικά προγράμματα υγείας και εκπαίδευσης».

Βλέπουμε πως η απελπισία σε παγκόσμιο σκέλος έχει αυξηθεί, πράγμα που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Στην Ελλάδα, σχεδόν κάθε μέρα ακούμε για κάποιον/α που αυτοκτόνησε, ασχέτως ηλικίας!
Έφηβοι, μεσήλικες, υπερήλικες, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, μέσα στην απόγνωσή τους, παίρνουν τη λάθος απόφαση, μη μπορώντας να αντέξουν τα συναισθηματικά ή και σωματικά βάρη που έχουν.

Η αλήθεια είναι πως χωρίς τη βοήθεια του Χριστού, είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, το να ανταπεξέλθει κάποιος στις δυσκολίες που δίνει αυτός ο κόσμος. Το άγχος, η πίεση ο πόνος, οι στεναχώριες, «γονατίζουν» τους πάντες. Χωρίς ΒΟΗΘΕΙΑ είμαστε όλοι «τελειωμένοι».

Αυτό που λείπει από αυτούς τους ανθρώπους που αυτοκτονούν, είναι ο Χριστός και τα όσα Εκείνος μας είπε. Δυστυχώς, η επίσημη εκκλησία με τον ξύλινο λόγο της διώχνει τους ανθρώπους από την φωτεινή αλήθεια που μπορεί, όπως είπε ο Χριστός να τους απελευθερώσει. Πολλές φορές μάλιστα, τους φορτώνει η ίδια βάρη τα οποία δεν έχουν να κάνουν με όσα ο Χριστός δίδαξε.

Τα άγχη και οι φοβίες του κόσμου, μας κάνουν να απελπιζόμαστε, γιατί θεωρούμε πως εδώ, στον κόσμο αυτό, ζούμε την πραγματική ζωή μας. Αν στον κόσμο αυτό έχουμε αποτύχει για παράδειγμα κοινωνικά και δεν έχουμε τόσο καλή δουλειά, έχουμε πολλά χρέη, έχουμε στόχους που δεν μπορούμε να «πιάσουμε» κτλ, απελπιζόμαστε, στεναχωριόμαστε, αγχωνόμαστε. Οι λόγοι που μπορούν να μας οδηγήσουν στην απελπισία είναι αμέτρητοι.

Ο Χριστός όμως, και πριν από Αυτόν οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, μας είπαν πως ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος και αποτελεί πεδίο δοκιμασιών. Ο Χριστός μας είπε ότι από τον κόσμο αυτό είμαστε περαστικοί και μας ξεκαθάρισε πως η πραγματική ζωή, μας περιμένει σε έναν ασύγκριτα καλύτερο κόσμο.

Αυτή την αλήθεια, το κατεστημένο την έχει κρύψει από τους ανθρώπους, κάνοντας μας να πιστεύουμε πως στον κόσμο αυτό αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Το μήνυμα της ελπίδας έχει κρυφτεί για να επικρατεί η απελπισία, ωστόσο το σκοτάδι δεν μπορεί να καλύψει ποτέ ολοκληρωτικά το φως. Ο Χριστός μας είπε να δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, ό,τι κι αν περνάμε λέγοντας το περίφημο «ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται». Όποιος δώσει τον πνευματικό αυτό αγώνα, και παρά τις δυσκολίες συνεχίσει ως το τέλος της εδώ ζωής του, κερδίζει τον αληθινό κόσμο, την αληθινή ζωή στο Φως.

Ο καθένας από εμάς λοιπόν, καθώς συνεχίζει να δίνει αυτόν τον αγώνα, πρέπει να θυμάται πως πάντα έχει βοήθεια από τον Χριστό, αρκεί να τη ζητήσει. Ο Χριστός μας είπε πως όποιος έχει βάρος και στεναχώρια, να Του μιλήσει και Εκείνος θα κανονίσει. Αρκεί να ζητήσει να του φύγει το βάρος, όπως μας έχει πει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, χωρίς να υποδείξει τον τρόπο, χωρίς να πει τι θα ήθελε να συμβεί, να ζητήσει να του φύγει το βάρος και ο Χριστός θα το κανονίσει όπως Εκείνος ξέρει.

Σίγουρα θα περάσουμε στεναχώριες και δυσκολίες, πολλές από τις οποίες θα μας «γονατίσουν». Για να σηκωθούμε όμως ξανά, αρκεί να πιάσουμε το χέρι του Χριστού που είναι συνεχώς δίπλα μας. Αρκεί να Του μιλήσουμε και να Του ζητήσουμε βοήθεια και Εκείνος θα κανονίσει με τον καλύτερο τρόπο!

Ακόμη κι αν είμαστε απελπισμένοι, ας θυμόμαστε τα λόγια του Χριστού και κυρίως ας θυμόμαστε να Του μιλάμε, γιατί χωρίς Εκείνον, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Εκείνος είναι η μόνη μας ελπίδα.

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ

(φώτο: Pexels)  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •