Το σχέδιο να σκηνοθετήσει τον θάνατό του για τα λεφτά είχε σοκαριστική εξέλιξη

Το σχέδιο ενός Κινέζου να σκηνοθετήσει τον θάνατό του ώστε να καρπωθεί η σύζυγός του την αποζημίωση από μια ασφάλεια ζωής που είχε κάνει κρυφά ο ίδιος, είχε τραγική κατάληξη.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο 34χρονος Χε δανείστηκε ένα αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε σε ένα ποτάμι χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί η σορός του.

Δεν είχε ενημερώσει για το σχέδιό του την 31χρονη γυναίκα του η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απώλειά του και έτσι τρεις εβδομάδες μετά τον σκηνοθετημένο θάνατό του, πήρε τα δύο τους παιδιά και έπεσαν από γέφυρα κοντά στο σπίτι τους. Είχε ενημερώσει για την πρόθεσή της σε ένα σημείωμα που είχε δημοσιεύσει στο WeChat. Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν στις 11 Οκτωβρίου.

Την επόμενη μέρα της τραγωδίας ο Χε παραδόθηκε στην αστυνομία της Xinhua στην επαρχία Hunan και στην απολογία του αποκάλυψε το σχέδιό του.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αγοράσει ένα ασφαλιστικό πακέτο αξίας ενός εκατομμυρίου yuan (145.000 δολάρια ΗΠΑ) χωρίς να το γνωρίζει η γυναίκα του, την οποία είχε ονομάσει δικαιούχο, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of China.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε δάνεια που ανέρχονταν σε 100.000 yuan. Ο ίδιος, σε βίντεο που δημοσίευσε πριν παραδοθεί, είπε κλαίγοντας πως δανείστηκε χρήματα για να πληρώσει τη θεραπεία της 3χρονης κόρης του που υπέφερε από επιληψία.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας με το hashtag #ManFakesDeathLeadingtoWifesDeath να αριθμεί πάνω από 29 εκατομμύρια θεάσεις στο Sina Weibo.

Ο Χε αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασφαλιστική απάτη και σκόπιμη βλάβη περιουσίας. Όπως ανέφερε στους Global Times ο δικηγόρος Zhang Xinnian «θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί στο δικαστήριο» η αιτιολογική σύνδεση της υποτιθέμενης απάτης του Χε και της αυτοκτονίας της συζύγου του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...