• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το ΣΑ του ΟΗΕ χαιρετίζει τη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Το ΣΑ του ΟΗΕ χαιρετίζει τη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Με γραπτή ανακοίνωση προς τον Τύπο που εκδόθηκε σήμερα, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ καλωσορίζουν τη χθεσινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.


«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλωσόρισαν την πρόοδο που σημείωσαν οι δύο ηγέτες όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ιδίως τις αποφάσεις τους σχετικά με τη διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας και τη διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, καθώς και την απόφασή τους για τον καθαρισμό 18 ύποπτων επικίνδυνων περιοχών, με σκοπό να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας Κύπρου απαλλαγμένης από νάρκες».

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπενθυμίζοντας το πρόσφατο ψήφισμα 2453 (2019), ενθάρρυναν τους ηγέτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη συμφωνία και εφαρμογή νέων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προέτρεψαν τις δύο πλευρές και όλους τους εμπλεκόμενους συμμετέχοντες να ανανεώσουν την πολιτική βούληση και τη δέσμευσή τους για μια διευθέτηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν και πάλι την έκκλησή τους στους δύο ηγέτες να καταβάλουν τις προσπάθειές τους επειγόντως για περαιτέρω εργασία, για την επίτευξη συγκλίσεων σε κεντρικά θέματα, τονίζοντας ότι το status quo είναι μη βιώσιμο».

Καταλήγοντας, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν την υποστήριξή τους για μια κυπριακής ηγεσίας διαδικασία και επιβεβαίωσαν τον πρωταρχικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στην υποβοήθηση των μερών να επιτύχουν μία διευθέτηση.

(φώτο: Eurokinissi)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.