Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τη διάλυση του Εβραϊκού Πρακτορείου Ενημέρωσης

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την διάλυση του ρωσικού παραρτήματος του Εβραϊκού Πρακτορείου, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το Εβραϊκό Πρακτορείο «Σοχνούτ», που έχει την έδρα του στην Ιερουσαλήμ, είναι ο μεγαλύτερος εβραϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο και βοηθάει τους Εβραίους να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας την διάλυση του Εβραϊκού Πρακτορείου «Σοχνούτ» επειδή στις δραστηριότητές του παραβίασε την ρωσική νομοθεσία.

Ο ισραηλινός ιστότοπος Walla γράφει ότι ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Μόσχα Άλεξ Μπεν Τσβι την περασμένη εβδομάδα είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ από τον οποίο ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τις αξιώσεις των ρωσικών αρχών προς το πρακτορείο «Σοχνούτ».

Πρόσφατα η εφημερίδα The Jerusalem Post έγραψε επικαλούμενη σχετικό έγγραφο , ότι η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από το «Σοχνούτ» να σταματήσει τις δραστηριότητές του στην χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία ανοιχτών πηγών, ο διεθνής οργανισμός «Εβραϊκό Πρακτορείο για το Ισραήλ ‘Σχονούτ’», το οποίο ασχολείται με την εξασφάλιση δεσμών μεταξύ των Εβραίων σε όλο τον κόσμο, καθώς και με ζητήματα επαναπατρισμού ιδρύθηκε το 1929. Παραρτήματα του «Σοχνούτ» λειτουργούν στην Ρωσία από το 1989.

(απεμπε – φωτο:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί