• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το ρωσικό ΥΠΕΞ συνδέει τα «Λευκά Κράνη» με ισλαμιστές τρομοκράτες

Το ρωσικό ΥΠΕΞ συνδέει τα «Λευκά Κράνη» με ισλαμιστές τρομοκράτες

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Δύση να σταματήσει να υποστηρίζει την ψευδο-ανθρωπιστική οργάνωση, μέλη της οποίας είναι εξτρεμιστές και διεξάγουν προβοκάτσια.

 

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι τα Λευκά Κράνη είναι επί της ουσίας ένα παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα, συμπεριλαμβανομνένης και της λίστας με τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα δουν, αργά ή γρήγορα, το πραγματικό πρόσωπο που έχουν τα Λευκά Κράνη. Καλούμε τους σπόνσορές τους από τη Δύση να συνειδητοποιήσουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και να σταματήσουν να υπερασπίζονται αυτούς που στην πραγματικότητα κάνουν προβοκάτσια και είναι εξτρεμιστές», τονίζει ακόμη το υπουργείο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν είναι κρυφό ότι η συγκεκριμένη οργάνωση «εργάζεται αποκλειστικά σε εδάφη που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση, χωρίς να αποφεύγουν τις επαφές με τρομοκράτες και εξτρεμιστές».

«Δεν είναι ανάγκη να υπογραμμιστούν όλες οι ”υπηρεσίες” που διεξάγονται από αυτήν την οργάνωση. Αρκούν τα στημένα βίντεο σκηνοθετημένων χημικών επιθέσεων στη συριακή πόλη της Ντούμα», σημειώνεται ακόμη.

Τόσο η Δαμασκός, όσο και η Μόσχα έχουν κατηγορήσει μαχητές και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Λευκά Κράνη» για τη διεξαγωγή προβοκάτσιας για επιθέσεις με χημικά όπλα, προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να δικαιολογήσουν την ξένη παρέμβαση στη Συρία.