• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το…παράπονο του Ζάεφ για το βέτο της Γαλλίας στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Το…παράπονο του Ζάεφ για το βέτο της Γαλλίας στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Ο Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του στην διάσκεψη του ΝΑΤΟ χθες, αναφέρθηκε στο «βέτο» της Γαλλίας, για των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» στην ΕΕ.

«Χτίζουμε καλές σχέσεις με τις γείτονες χώρες. Είμαστε χώρα χωρίς ανοιχτά διμερή θέματα με άλλες στην περιοχή, και αυτό ανοίγει την πόρτα για τον στρατηγικό μας στόχο.

Εκπληρώνουμε το όνειρό μας τώρα, γιατί για μας στρατηγικός στόχος είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η διατήρηση της ειρήνης στον κόσμο» είπε αρχικά και στη συνέχεια χαρακτήρισε ως «λάθος» τη στάση της Γαλλίας να εμποδίσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ – ζητώντας μεταρρύθμιση της διαδικασίας διεύρυνσης.

«Ήμασταν υποψήφια προς ένταξη χώρα επί 15 χρόνια και είχαμε θετικές συστάσεις. Τώρα και οι 28 χώρες του συμβουλίου της ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι έχουμε εκπληρώσει το 100% των μεταρρυθμίσεων μας. Βρήκαμε λύση με τη Βουλγαρία, πετύχαμε ιστορική συμφωνία με την Ελλάδα και αλλάξαμε το συνταγματικό μας όνομα. Η Γαλλία αποφάσισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται χρόνο εξαιτίας των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων.

Απογοητευτήκαμε πολύ, αλλά συνεχίζουμε με τις μεταρρυθμίσεις μας και ελπίζουμε αυτό το λάθος – γιατί για λάθος πρόκειται όχι μόνο για μας, αλλά και για την Ευρώπη – θα αλλάξει σύντομα» σχολίασε.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)