• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το νέο παγκόσμιο πρόβλημα μετά την «Κλιματική αλλαγή»: Τι συμβαίνει λίγο πριν τις Ευρωεκλογές με ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ αντίκτυπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο παγκόσμιο πρόβλημα μετά την «Κλιματική αλλαγή»: Τι συμβαίνει λίγο πριν τις Ευρωεκλογές με ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ αντίκτυπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρά εξαπολύει η Κομισιόν κατά των κολοσσών του χώρου της τεχνολογίας.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Πριν από μερικές ώρες, εν όψει των Ευρωεκλογών Facebook, Google και Twitter δέχτηκαν νέα επίπληξη, αφού σύμφωνα με τους «ειδικούς» δεν κάνουν όσα θα έπρεπε για την αντιμετώπιση των Fake news, που σύμφωνα με πολλούς αποτελούν το νέο μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα του πλανήτη μετά την…Κλιματική Αλλαγή.

Τον περασμένο Οκτώμβριο, οι κυρίαρχες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου, δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των Fake news, στοχεύοντας έτσι στο να αποφύγουν την επιβολή νέων πιο αυστηρών κανόνων στις πλατφόρμες τους. Απ΄ότι φαίνεται όμως δεν τα κατάφεραν και ζητούνται νέα μέτρα που θα εμποδίζουν τη διάδοση των ψεύτικων ειδήσεων και σε βάθος χρόνου θα βοηθήσουν στο να εκλείψει το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι κολοσσοί συνεχίζουν να αποτυγχάνουν.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ενισχυθεί η ακεραιότητα των υπηρεσιών τους, περιλαμβανομένων των διαφημιστικών υπηρεσιών» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο Άντρους Άνσιπ, υπεύθυνος για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, η επίτροπος Δικαιοσύνης Βέρα Τζούροβα, ο επίτροπος Ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ και η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Στο σημείο αυτό να ξαναπούμε πως όπως με την απειλή της τρομοκρατίας και στημένα χτυπήματα, για παράδειγμα εκείνο των δίδυμων πύργων, πέρασαν ειδικούς «τρομονόμους» δίχως να αντιδράσει κανείς, το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και τώρα, στο ψηφιακό περιβάλλον του διαδικτύου, επικαλούμενοι τον «μπαμπούλα» των Fake News.

Ήδη το Facebook, όρισε σε κάθε χώρα έναν «αξιόπιστο» μηχανισμό ελέγχου της εγκυρότητας των ειδήσεων που δημοσιεύονται σε αυτό. Τον ρόλο αυτού του μηχανισμού-τροχονόμου, παίζει ένα μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων, ή όπως και στη χώρα μας μια μικρή και κατά πολλούς αμφιλεγόμενη εταιρεία. Το ίδιο θα κάνει σύντομα το Google και το Twitter αφού τους ασκούνται τεράστιες πιέσεις με απειλή υπέρογκα πρόστιμα για τη μη συνέτισή τους.

Με μια φράση: ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

Ο στόχος, όπως σας έχουμε ξαναγράψει δεν είναι οι ψεύτικες ειδήσεις, αλλά η φίμωση της αλήθειας σε όλα τα επίπεδα.

Όταν όπως το Facebook, η Google (που έχει πάρει και YouTube) και αργότερα όλες οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, αρχίσουν να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μηχανισμούς, τότε όλες οι εκείνες οι δημοσιεύσεις που αφορούν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, απλά δεν θα εμφανίζονται πουθενά ως μη αληθείς ειδήσεις αφού, όλοι οι «τροχονόμοι» του διαδικτύου, θα λάβουν τις ίδιες οδηγίες για το ποιες ειδήσεις να αφήνουν να δημοσιεύονται και ποιές να κόβουν.

Το Facebook μάλιστα, πρόσφατα κατηγορήθηκε ως η πλατφόρμα που είναι υπεύθυνη για τη διάδοση των περισσότερων Fake News. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, για την ανάγκη αυστηρότερων νόμων στο διαδίκτυο :

Ακόμη και ο Πάπας της Νέας Τάξης που προωθεί την πανθρησκεία, έχει αναφερθεί στα Fake News

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...