Το μήνυμα Ερντογάν προς Μέρκελ που προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς η Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία συνεχίζεται, ο Ερντογάν δείχνει να έχει αποθρασυνθεί πλήρως.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, ζήτησε σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τηλεφωνικής τους επικοινωνία, να τερματίσει άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε σχετικά πως «η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης». Απαντώντας, ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε ότι«μας έχουν προτείνει πολλοί να μεσολαβήσουν μεταξύ ημών και της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πρωθυπουργοί, πρόεδροι χωρών… Δεν μπορούν να καταλάβουν», τόνισε.

Αναρωτήθηκε επίσης, μήπως η Α.Μέρκελ στηρίζει τους «τρομοκράτες» και γιαυτό θέλει να τερματιστεί η επιχείρηση. «Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;» «Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;».

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Καγκελάριο κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, κάνοντας για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο, πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να επισπεύσουν την εφαρμογή ενός σχεδίου για την μεταγωγή των ξένων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτός των στρατοπέδων κράτησης τους στην Συρία, προς το Ιράκ, μετά την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας, που αύξησε τον κίνδυνο για την διαφυγή τους και την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές πατρίδες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές είναι περίπου το 1/5 των 10.000 Ισλαμιστών μαχητών που κρατούνταν στην Συρία από τους Κούρδους μαχητές. Στην περίπτωση που γίνει ανάπτυξη των Κούρδων μαχητών στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τις φυλακές.

Εν τω μεταξύ, οι θάνατοι αμάχων συνεχίζονται. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι μία τουρκική αεροπορική επιδρομή που έγινε σήμερα, κατά της συριακής πόλη Ρας αλ Άιν, είχε ως συνέπεια τον θάνατο εννέα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πέντε αμάχων.

Ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε μία συγκέντρωση αμάχων που είχαν έρθει στην πόλη Ρας αλ Άιν από την πόλη Καμισλί για δείξουν την υποστήριξή τους, καθώς η Ρας αλ Άιν βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων, δήλωσε ότι η επίθεση αυτή έγινε κατά ενός «κομβόι με αμάχους».

Επίσης, τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους στην περιοχή, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...