Το μέλλον της ΕΕ: Δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες ονειρεύεται ο Μακρόν

Η Γαλλία και η Ισπανία προτείνουν τη δημιουργία «κλειστών κέντρων στο ευρωπαϊκό έδαφος ήδη από την αποβίβαση» των μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προτείνοντας μια «διαφορετική και συμπληρωματική λύση» στην κρίση που διαιρεί την Ευρώπη.

Μόλις αποβιβάζονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Υπάτης Αμροστείας για τους Πρόσφυγες, με ευρωπαϊκά μέσα που επιτρέπουν , άμεση οικονομική αλληλεγγύη, ταχεία εξέταση των φακέλων, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε κάθε χώρα να παίρνει με οργανωμένο τρόπο τα πρόσωπα που δικαιούνται ασύλου, υπογράμμισε ο Αρχηγός του Γαλλικού Κράτους σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Σχόλιο: Είναι σωστό να κλειστούν οι μετανάστες μέσα σε αυτά τα κέντρα; Που «πήγαν» τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Στην ίδια συνέντευξη ο Γάλλος Πρόεδρος τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες που έχουν προσφυγικό καθεστώς. Σχόλιο: Τι είναι χειρότερο; Ο εγκλωβισμός των ανθρώπων μέσα στα «κλειστά κέντρα» ή η απαγόρευση εισόδου μέσα στις χώρες του προορισμού τους; Σε κάθε περίπτωση, οι μετανάστες σίγουρα περνάνε δύσκολες στιγμές.

Οι Μακρόν και Σάντσεθ έκαναν δηλώσεις την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής που οργανώθηκε εσπευσμένα για αύριο Κυριακή στις Βρυξέλλες με θέμα τη διένεξη για τη μετανάστευση που διαιρεί την Ευρώπη.

Είμαι ο ίδιος υπέρ μηχανισμών που να το λαμβάνουν αυτό πράγματι υπόψη, δήλωσε ο Μακρόν όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις απόψεις του για ενδεχόμενη επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

Δεν μπορούμε να έχουμε χώρες που ωφελούνται μαζικά από την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μαζικά εκφράζουν τον εθνικό εγωισμό τους όταν πρόκειται για μεταναστευτικά ζητήματα, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Εκτός από το ότι οι μετανάστες είναι ας επιτραπεί η έκφραση το «μπαλάκι» της Νέας Τάξης, είναι και οι πιο «εύκολοι» στο να δεχτούν οτιδήποτε τους πει το Παγκόσμιο Κράτος, ακριβώς επειδή είναι μετανάστες και δεν έχουν πολλές επιλογές.

Η ΕΕ αλλάζει, τα ήθη και τα έθιμα των Ευρωπαίων αλλάζουν και όπως είχε πει κάποτε ο Πούτιν, η Ευρώπη πλέον δεν είναι Χριστιανική και δεν έχει αξίες!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu