Το Κατάρ «καρφώνει» τη Γερμανία – «Θέλαμε να τους δώσουμε φυσικό αέριο, αλλά αντιδρούσαν οι Πράσινοι»

Για «στροφή 180 μοιρών» των γερμανών Πρασίνων στο θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου από το Κατάρ κάνει λόγο ο υπουργός Ενέργειας του εμιράτου Σαάντ Σαρίντα αλ-Καάμπι.

Ζητά ακόμη ο ίδιος από τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ «περισσότερο σεβασμό για το Κατάρ και τον λαό του», αναφερόμενος στις δηλώσεις περί διαφθοράς για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

«Θα παραδώσουμε (υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG), όσο μας παραγγείλουν», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ σε συνέντευξή του στην Bild, αναφερόμενος στη συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη και διευκρινίζει ότι «στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέγιστη ποσότητα» για το Κατάρ, το οποίο, όπως λέει, κατασκευάζει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο για τη μεταφορά του LNG του.

Ο υπουργός Ενέργειας του εμιράτου δηλώνει ακόμη ότι η χώρα του προσπαθούσε «εδώ και χρόνια» να συνάψει ενεργειακές συμφωνίες με τη Γερμανία. «Λόγω της πράσινης πίεσης, όμως, η Γερμανία τα τελευταία χρόνια δεν ήθελε φυσικό αέριο και LNG», πρόσθεσε και έκανε λόγο για «στροφή 180 μοιρών από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί