Το ISIS δεν «τελείωσε» ακόμα – Ποιος το χρηματοδοτεί;

Ο Συριακός στρατός με την βοήθεια της Ρωσίας, κατάφερε να απομακρύνει τους Τζιχαντιστές από το μεγαλύτερο μέρος του κομματιού της χώρας, (το οποίο ελέγχουν οι δυνάμεις του Άσαντ).

Αυτή την στιγμή στην Συρία, υπάρχουν προφανώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, κουρδικές, τουρκικές, Ιρανικές αλλά και αυτές του ISIS.

Επίσης το Ισραήλ..κόβει βόλτες μέσα στην Συρία.

Γενικότερα η Συρία είναι ένα τεράστιο στρατόπεδο στην κυριολεξία, χωρίς υπερβολή.

Οι Αμερικάνοι πολεμάνε το ISIS, στηρίζουν τους Κούρδους και ταυτόχρονα παρακολουθούν τις κινήσεις Άσαντ και Ερντογάν.

Οι Κούρδοι πολεμάνε το ISIS αλλά και τους Τούρκους. Οι Ιρανοί και οι Ρώσοι παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στον Άσαντ.

Οι νεότερες κινήσεις του ISIS

Ενώ λοιπόν, θα περίμενε κανείς το ISIS να έχει ηττηθεί μέχρι τώρα, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αρκετά ξένα ΜΜΕ, η Al-Qaeda παρέχει βοήθεια στο ISIS, μέσω της οργάνωσης Hay’at Tahrir al-Sham.

Αλήθεια οι Αμερικάνοι δεν υποτίθεται ότι εδώ και πολλά….χρόνια πολεμάνε την Al-Qaeda; Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Al-Qaeda, να έχει την δυνατότητα να υπάρχει και όχι μόνο να υπάρχει αλλά και να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στο ISIS;

Έρχονται νέα χτυπήματα στην Δύση;

Μέχρι και μέσα ενημέρωσης έχει στην κατοχή της η Al-Qaeda. Το…κανάλι Distance of Month’s Journey, το οποίο προωθεί τις ιδέες της οργάνωσης, δημοσιοποίησε το βιβλίο Jihad Without Borders (Ιερός πόλεμος, χωρίς σύνορα). Σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν αναφορές για επικείμενες επιθέσεις στην Δύση.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu