Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την πρώτη απ’ ευθείας ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για πλήγμα κατά του κτιριακού συγκροτήματος της ιρανικής διπλωματικής αποστολής στη Δαμασκό, το οποίο φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ.
Το Ιράν ετοιμάζεται για ενδεχόμενα ισραηλινά αντίποινα. Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει την απάντηση.
«Το Πολεμικό Ναυτικό εκτελεί αποστολή συνοδείας ιρανικών εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και η φρεγάτα μας Jamaran είναι παρούσα στον Κόλπο του Άντεν για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο Ιρανί.
Η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συνοδεύσει και πλοία άλλων χωρών, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αναστατωθεί εξαιτίας επιθέσεων από τους Χούθι, συμμάχους του Ιράν.
Στις 13 Απριλίου, οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν το MSC Aries, ένα υπό πορτογαλική σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, για το οποίο η Τεχεράνη υποστηρίζει πως συνδέεται με το Ισραήλ.
Η ναυτιλιακή εταιρεία MSC ανακοίνωσε σήμερα πως τα 25 μέλη του πληρώματος του πλοίου αυτού είναι ασφαλή και πρόσθεσε πως συνομιλίες με τις ιρανικές αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξασφαλισθεί η απελευθέρωσή τους.
Το πορτογαλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες, Τρίτη, τον πρεσβευτή του Ιράν για να καταδικάσει τη σύλληψη του πλοίου και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωσή του.
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Netflix – Χάρι και Μέγκαν αναλαμβάνουν την παραγωγή του «The Wedding Date» σε σενάριο της Τρέισι Όλιβερ
- Οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους να μην χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο
- Λούντβιχ φαν Μπετόβεν: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο κορυφαίος συνθέτης που δεν συμβιβάστηκε ποτέ
- «Ανατολική Ασπίδα»: Θέλουν να φέρουν λαίλαπα σε ανατολικοευρωπαϊκά εδάφη;
- Στην πλατεία Κοτζιά η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Δήμου Αθηναίων
- Ο οδικός χάρτης για την ενίσχυση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων
- Αμερικανοί στρατιώτες έφτασαν στον Ισημερινό – Ποιός ο λόγος
- Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το ΑΣΣ Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
- Ρωσικά κεφάλαια: Ρωσικό δικαστήριο θα πραγματοποιήσει ακροαματική συνεδρίαση για την αγωγή της κεντρικής τράπεζας εναντίον του Euroclear
- Εντός ημερών ανοίγει ειδικός κύκλος μόνιμων προσλήψεων στους δήμους









