Το Ιράν τα βάζει με το WEF: «Έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Μέσω ανάρτησής του στο "Χ", ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, κατακεραύνωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στον απόηχο της ακύρωσης της παρουσίας του στη Σύνοδο του Davos.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας έγραψε μεταξύ άλλων:

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ακύρωσε την εμφάνισή μου στο Νταβός βάσει ψεμάτων και πολιτικών πιέσεων από το Ισραήλ και τους αντιπροσώπους του με έδρα τις ΗΠΑ.

Υπάρχει μια θεμελιώδης αλήθεια στην πρόσφατη βία στο Ιράν: Έπρεπε να υπερασπιστούμε τον λαό μας από ένοπλους τρομοκράτες και δολοφονίες τύπου ISIS που υποστηρίζονται ανοιχτά από τη Μοσάντ.

Η θλιβερή ειρωνεία: Η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και η μαζική σφαγή 71.000 αθώων ανθρώπων δεν ανάγκασαν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να ακυρώσει οποιαδήποτε πρόσκληση που απευθύνθηκε σε Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Στην πραγματικότητα, ο Χέρτζογκ έκανε ακόμη και έναν γύρο νίκης στο Νταβός ήδη από τον Ιανουάριο του 2024, ακόμη και όταν αντιμετώπιζε ποινικές κατηγορίες στην Ελβετία για τη Γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα.

Αν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θέλει να προσποιηθεί μια δήθεν «ηθική» στάση, αυτό είναι προνόμιό του. Αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να είναι συνεπές σε αυτό. Τα τρέχοντα κραυγαλέα διπλά μέτρα και σταθμά μεταφέρουν μόνο ηθική εξαχρείωση και πνευματική χρεοκοπία.

Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια και να κρίνουν μόνοι τους. Η ντροπή επιφυλάσσεται αποκλειστικά για όσους πιστεύουν διαφορετικά.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-KEYSTONE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί