Το είδαμε κι αυτό: Τούρκος αλλάζει το επώνυμο του «Ντόλαρ» εξαιτίας της κόντρας με ΗΠΑ

Τούρκος έμπορος αποφάσισε να αλλάξει το επίθετο του λόγω της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Τουρκίας.

Το… όνομά του τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δέχεται συνεχώς πειράγματα και γι’ αυτό πήγε στο ληξιαρχείο για να το αλλάξει.

Ο λόγος για τον Φερχάτ Ντολάρ, ο οποίος δεν αντέχει άλλο να απαντά σε σχόλια για την διακύμανση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας με το δολάριο.

«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι’ αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», δήλωσε ο 48χρονος έμπορος στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

Ο ίδιος είναι υποστηρικτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής του, γι’ αυτό τα σχόλια τον ενοχλούν περισσότερο. «Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω. Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», δηλώνει αγανακτισμένος.

«’Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα; »Ντολάρ πετάς σήμερα;», »Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα;», »Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει». Αυτά μου λένε», συμπλήρωσε.

Όσο για το ποιο θέλει να είναι το νέο του επίθετο; «Νταλάρ», που δεν σημαίνει κάτι στα τουρκικά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...