• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το απρόσωπο παγκόσμιο κράτος είναι εδώ: Πάρτε μια γεύση από το μέλλον (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απρόσωπο παγκόσμιο κράτος είναι εδώ: Πάρτε μια γεύση από το μέλλον (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Φλόριντα Των ΗΠΑ, με «πρωταγωνιστή» έναν έφεδρο αστυνομικό

Ο Ντένις Τέρνερ, έφεδρος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του σε ένα ιδιωτικό σχολείο στις νότιες ΗΠΑ….πέρασε χειροπαίδες σε δύο παιδιά ηλικίας 6 ετών!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το ένα από τα δυο παιδιά είναι ένα κοριτσάκι, η Κέια Ρολ, η οποία συνελήφθη επειδή…κλώτσησε έναν ενήλικα μέσα σε ξέσπασμα οργής που είχε.

Η γιαγιά της, Μέραλιν Κέρκλαντ, περιέγραψε ότι μάταια προσπάθησε να πείσει τον αστυνομικό να μην συλλάβει την εγγονή της. «Εξήγησα ότι είχε ιατρικό πρόβλημα», υπνική άπνοια, «ότι προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε», περιέγραψε. «Εκείνος μου απάντησε: «κι εγώ έχω υπνική άπνοια, αλλά δεν συμπεριφέρομαι με αυτόν τον τρόπο».

«Κανένα παιδί 6 ετών δεν πρέπει να λέει ότι του πέρασαν χειροπέδες και να οδηγείται στο πίσω μέρος ενός περιπολικού έως το κέντρο ανηλίκων, προκειμένου να του πάρουν τα αποτυπώματά του και να το φωτογραφήσουν» τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ορλάντο ωστόσο, το περιπολικό γύρισε πίσω προτού φθάσει στο κέντρο ανηλίκων και η μικρή επέστρεψε στο σχολείο, διότι ο αστυνομικός δεν είχε ζητήσει, όπως όφειλε, άδεια για να συλλαμβάνει ανηλίκους κάτω των 12 ετών. Αντιθέτως, το άλλο παιδί, για το οποίο μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία, οδηγήθηκε έως το κέντρο ανηλίκων προτού παραδοθεί στους γονείς του.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διαβεβαίωσε η αστυνομία του Ορλάντο.

Οι συλλήψεις αναζωπύρωσαν τη διαμάχη σχετικά με την ανάπτυξη αστυνομικών στα σχολεία των ΗΠΑ, όπου στο 46% των δημόσιων σχολείων ένας αστυνομικός βρίσκεται παρών τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα.

Φυσικά, οι δυο αυτές συλλήψεις δεν είναι είναι οι μοναδικές. Κατά καιρούς έχουν γίνει πολυάριθμες συλλήψεις μαθητών εντός σχολείων και όχι μόνο στις ΗΠΑ.

Τέλος, σκεφτείτε, πως αν αυτές τις ψυχρές και απάνθρωπες ενέργειες…τις κάνουν άνθρωποι, τι θα γίνει όταν η τεχνητή νοημοσύνη, αναλάβει μεταξύ των άλλων, να «παίξει» και τον «ρόλο» των αστυνομικών;

Τι θα βλέπουμε τότε;

(φώτο: Pexels)