Μόνο που αυτή τη φορά δεν στάθηκε τόσο στα γεγονότα, όσο στα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα στον Τζο Μπάιντεν.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, που επί προεδρίας Ομπάμα στις ΗΠΑ ήρθε πολλές φορές σε επαφή με τον τότε αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τον περιγράφει ως «έμπειρο και γενικά ευφυή πολιτικό» ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια δεν είχε καμία αίσθηση του περιβάλλοντος γύρω του.
Τον κατηγορεί πως έσυρε τις ΗΠΑ και όλη τη Δύση σε έναν παρολίγο πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, παραδεχόμενος πως ναρκοθέτησε τον δρόμο της επόμενης κυβέρνησης, δηλαδή του Τραμπ:
«The Walking Dead. Τέλος της σεζόν.
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του ζωντανού νεκρού Μπάιντεν, ο οποίος έχει λησμονηθεί, μπορούμε να εντοπίσουμε πώς ένας έμπειρος και γενικά ευφυής πολιτικός σταδιακά μετατράπηκε σε ένα γεροντικό άτομο αποστασιοποιημένο από την πραγματικότητα.
Όταν του μίλησα, δεν είχε ακόμη άνοια. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ακόμη και τότε ήταν ένα ανθυγιεινό ενδιαφέρον για την Ουκρανία, αν και μου το δικαιολόγησε ως “εντολή του Ομπάμα”.
Μεγάλα πολιτικά λάθη, μπανάλ διαφθορά και απλώς μια κακή ανάλυση της κατάστασης έπαιξαν ρόλο σε αυτόν τον θαυματουργό μετασχηματισμό, μαζί με την άγνοια της ιστορίας. Και κάποια στιγμή, ο γέρος εξαπέλυσε ουσιαστικά έναν πόλεμο μεταξύ της συλλογικής Δύσης και της Ρωσίας, που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε πυρηνική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.
Τον τελευταίο καιρό, σαφώς δεν καταλάβαινε πλήρως τι συνέβαινε. Ναι, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ένας τέτοιος πόλεμος είναι επωφελής για τις ΗΠΑ από οικονομική άποψη. Αλλά το πολιτικό κόστος και η πραγματική απειλή μιας μοιραίας σύγκρουσης είναι πολύ πιο σοβαρά.
Αλλά ο γέρος δεν ήταν έτοιμος για αυτό. Αυτό συμβαίνει όταν ο επικεφαλής της μεγαλύτερης δύναμης του κόσμου απέτυχε εντελώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, οι Δημοκρατικοί έχασαν τις εκλογές με έκρηξη.
Εάν το πρόβλημα του Μπάιντεν είναι η ανεπάρκειά του, τότε το λάθος της κυβέρνησής του είναι ότι στη ρωσική τροχιά άφησε σκόπιμα μια πολύ δύσκολη κληρονομιά κρίσης στους διαδόχους της. Οι επιζήμιες συνέπειες των αποφάσεων του Μπάιντεν θα εκδηλώνονται για πολύ καιρό. Και επομένως θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η επικοινωνία. Η πλήρης εξομάλυνση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων θα διαρκέσει για δεκαετίες.
Αν και, κατά τη γνώμη μου, στη σημερινή πραγματικότητα είναι βασικά αδύνατο. Και ειλικρινά – δεν είναι σαφές αν χρειάζεται καθόλου…».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SPUTNIK pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
Κύρια Θέματα

















