Το 4ο Οικονομικό Ράϊχ και η «μεγάλη παρανόηση»…για την Γερμανία (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Από τότε που ξεκίνησε η Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ξεκίνησαν και τα σενάρια για το λεγόμενο 4ο Οικονομικό Ράιχ. Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, στην Ελλάδα επικρατούσε ένα αντιγερμανικό κλίμα θα μπορούσαμε να πούμε.

Οι πολίτες έβλεπαν το Βερολίνο, πίσω από κάθε μείωση στις συντάξεις και πίσω από κάθε «σκληρό» Οικονομικό μέτρο. Μάλιστα, ακούσαμε μέχρι και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να λένε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι βρισκόμαστε υπό Γερμανική κατοχή.

Οι εξελίξεις όμως μας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Η Γερμανία πλέον, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία είναι Οικονομικά, Πολιτικά και κοινωνικά. Η Γερμανική Οικονομία παραμένει ισχυρή αλλά πλέον «μετράει» πολλές απώλειες, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ κατά καιρούς.

Επιπλέον, η Γερμανική ηγεσία δεν είναι ισχυρή. Η Καγκελάριος Μέρκελ, αυτή την στιγμή κυβερνά με «υποβοήθηση». Η Μέρκελ πολιτικά, αναπνέει με «μάσκα οξυγόνου». Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι αδύναμος και αυτό φάνηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Το λεγόμενο 4ο Ράιχ λοιπόν, δεν μπορεί να τα «βρει» με τον «εαυτό του», καθώς μέσα στην Γερμανική κυβέρνηση υπάρχουν πολλές διαφορετικές φωνές.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την Κοινωνική κρίση που περνάει η Γερμανία. Το μεταναστευτικό έχει προκαλέσει την αντίδραση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες καθημερινά συγκρούονται με ομάδες οι οποίες αποτελούνται από Αναρχικούς. Επίσης, η ανεργία έχει ανέβει αρκετά και αρκετοί πολίτες έχουν μείνει στην κυριολεξία στον δρόμο.

1 στους 4 Γερμανούς που ζούνε στην πρωτεύουσα της χώρας, είναι φτωχοί. Αυτή είναι η ισχυρότερη Οικονομία της Ευρώπης η οποία μας ελέγχει; Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu