Μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης αστάθειας, ο “Τσαρ Βλαντ” σημειώνει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της πολιτικής του καριέρας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώσει την εμποστοσύνη από το 81% των Ρώσων, ενώ το 78% εγκρίνει τις δραστηριότητές του, σύμφωνα με έρευνα του Πανρωσικού Κέντρου Έρευνας της Κοινής Γνώμης (VTsIOM).
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι δραστηριότητες του Πούτιν εγκρίνονται από το 78,1% των ερωτηθέντων, οι δραστηριότητες του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν – 51,8%, οι δραστηριότητες της κυβέρνησης συνολικά 50,8%.
Το 81,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο. Οι ερωτηθέντες στο 62,5% των περιπτώσεων εμπιστεύονται τον Μισούστιν, στο 33,6% των περιπτώσεων – τον ηγέτη της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος Gennady Zyuganov , στο 31,7% των περιπτώσεων – τον ηγέτη της παράταξης Δίκαιη Ρωσία – για την Αλήθεια Σεργκέι Μιρόνοφ .
Οι ερωτηθέντες είπαν επίσης ποιο κόμμα θα ψήφιζαν στις εκλογές εάν «έγιναν την ερχόμενη Κυριακή».
Η πλειοψηφία (40,2%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε για την Ενωμένη Ρωσία , ένα άλλο 10,2% θα ψήφιζε για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 8,1% των ερωτηθέντων για το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα . Το 5,7% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει για το κόμμα Δίκαιη Ρωσία-Πατριώτες-Για την Αλήθεια και το 4,8% για Νέους Άνθρωπους. Ένα άλλο 9,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Κάθε δέκατος ερωτώμενος (10,2%) δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές.
(scr)