• Αρχική
  • Άρθρα
  • Times: «Προσπάθειες να γίνει ελληνική λίμνη η Αν.Μεσόγειος. Μεγαλύτερη απειλή η Τουρκία για το Ισραήλ»

Times: «Προσπάθειες να γίνει ελληνική λίμνη η Αν.Μεσόγειος. Μεγαλύτερη απειλή η Τουρκία για το Ισραήλ»

Αποκάλυψη-«φωτιά» των ΤIMES.

O δημοσιογράφος Ρότζερ Μπόις που δουλεύει για τους Times του Λονδίνου γράφει για τις ολοένα και πιο επιδεινούμενες σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκίας, κάνοντας αναφορά μάλιστα και στην γενικότερη ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο επίμαχο δημοσίευμά του που σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου, ο δημοσιογράφος των Times μεταφέρει την πληροφορία πως η Τουρκία είναι εκείνη η χώρα που αποτελεί πραγματική απειλή για το Ισραήλ και όχι το Ιράν, όπως εικάζουν οι περισσότεροι.

Έχοντας ως αντλία πληροφοριών τον επικεφαλής της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Κοέν πέρασε το μήνυμα όχι ότι το Ιράν έπαψε να αποτελεί υπαρξιακή απειλή, αλλά ότι μπορεί να περιοριστεί μέσω κυρώσεων, εμπάργκο, ανταλλαγής πληροφοριών και μυστικών επιδρομών. Η εξαναγκαστική διπλωματία της Τουρκίας, η απρόσεκτα υπολογισμένη ανάληψη ρίσκων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή συνιστά μια διαφορετική πρόκληση στη στρατηγική σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

Κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνοτουρκικά αλλά και την…αμήχανη στάση του ΝΑΤΟ, το άρθρο των Times συνεχίζει:

«Το ΝΑΤΟ δεν συνιστά πλέον δύναμη που μπορεί να κρατήσει σε σταθερό επίπεδο τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, έχει χάσει την θεραπευτική του μαγεία κι η Τουρκία, που δεν διστάζει ουδόλως να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους, θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί εκτός των κανόνων της Συμμαχίας.

Το πρόβλημά της είναι ότι η Ελλάδα και τα πολλά νησιά της ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν τα πεδία φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου μετατρέποντας έτσι τη θάλασσα σε μια ευημερούσα ελληνική λίμνη. Οι φιλοδοξίες της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσαν επίσης την τουρκική οργή. Η Τουρκία υπό τον Ταγίπ Ερντογάν φλερτάρει με τον πόλεμο κι η διαρκής αναζήτηση εχθρών και αποδιοπομπαίων τράγων εξαντλεί ακόμη και τους οπαδούς του και τον έχει αφήσει σχεδόν χωρίς κανένα φίλο στην περιοχή».

(φωτο:screenshot)