• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι «πρωτότυπο»: Κατηγορούν τον Βραζιλιάνο «Τραμπ» για διασπορά Fake News

Τι «πρωτότυπο»: Κατηγορούν τον Βραζιλιάνο «Τραμπ» για διασπορά Fake News

Γνωστή η τακτική.

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Φερνάντου Αντάτζι κατηγόρησε την Πέμπτη τον ακροδεξιό αντίπαλό του Ζαΐχ Μπολσονάρου, μεγάλο φαβορί εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την 28η Οκτωβρίου κατά τις δημοσκοπήσεις, ότι βρίσκεται πίσω από μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων τεραστίων διαστάσεων για να τον πλήξει και ότι ηγείται προσωπικά μιας «εγκληματικής οργάνωσης».

«Επενδύθηκαν εκατομμύρια» για την παραγωγή και τη διασπορά «ψευδών ειδήσεων», κατήγγειλε ο Αντάτζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Πάουλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, 156 επιχειρήσεις έχουν συνεισφέρει παρανόμως χρήματα για αυτήν την «εκστρατεία κατασυκοφάντησής» του.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο πράγμα. Αυτή είναι μια απόπειρα νόθευσης των εκλογών», πρόσθεσε ο Αντάτζι, διαμηνύοντας ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE).

«Σε οποιαδήποτε χώρα αυτό θα προκαλούσε τεράστιο σκάνδαλο και θα μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωση μιας υποψηφιότητας», υποστήριξε ο κεντροαριστερός πολιτικός.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Globo και μεταδόθηκε την Πέμπτη φέρει τον Μπολσονάρου να συγκεντρώνει πλέον το 59% των προθέσεων ψήφου και τον Αντάτζι το 41%.

Ο Αντάτζι αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT) τον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.