Τι «έκπληξη»: Ο Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές (Βίντεο)

Εντελώς τυχαία,

ο Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές στην Βενεζουέλα. Η νίκη του ήρθε….σαν «κεραυνός εν αιθρία». Φυσικά όπως καταλάβατε ήταν λογικό και επόμενο να κερδίσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αφού όλο το σύστημα δουλεύει για αυτόν. Ο άνθρωπος που φτωχοποίησε ολόκληρη την χώρα, κατάφερε να ξαναβγεί. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε στην κυριολεξία, ολόκληρες οικογένειες βγήκε (στις εκλογές), με απόλυτη πλειοψηφία.

Σημείωση: Αυτό το γεγονός δεν μας εκπλήσσει, το αντίθετο μάλιστα. Το καθεστώς που έχει επιβάλει ο Μαδούρο, έχει καταδικαστεί από τον σύνολο των πολιτικών του κόσμου (εξαίρεση η Ελληνική κυβέρνηση).

Πιο συγκεκριμένα: Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας για εξαετή θητεία την Κυριακή, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό που πλησίασε το 70% των ψήφων, με σχεδόν το σύνολο (το 92,6%) των ψηφοδελτίων να έχει πλέον καταμετρηθεί.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος εξασφαλίζει το 67,7% των ψήφων, έναντι 21,2% του σημαντικότερου αντιπάλου του Χένρι Φαλκόν–ο οποίος γνωστοποίησε λίγο νωρίτερα ότι απορρίπτει την εκλογική διαδικασία και απαιτεί την επανάληψη της ψηφοφορίας–ανακοίνωσε η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (Consejo Nacional Electoral, CNE), η Τιμπισάι Λουσένα, κάνοντας λόγο για μια «τάση που είναι αδύνατον να αναστραφεί». Ο Μαδούρο συγκέντρωσε 5.823.718 ψήφους και ο Φαλκόν 1.820.552, διευκρίνισε η Λουσένα.

Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή ανήλθε στο 46,01%. Ήταν αισθητά μειωμένη από το 80% των προηγούμενων εκλογών. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό είναι πλασματικό και η πραγματική συμμετοχή κυμάνθηκε περί το 30%.

Νωρίτερα, ο Φαλκόν κατήγγειλε τον τρόπο που διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές την Κυριακή, τονίζοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε αυτή την εκλογική διαδικασία και τη χαρακτηρίζουμε παράνομη». Ο ίδιος είπε ότι η προεκλογική του εκστρατεία έλαβε 142.000 καταγγελίες για παραβιάσεις του εκλογικού νόμου στη διαδικασία, ενώ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παραβίασε το Σύνταγμα τοποθετώντας πάγκους με υποστηρικτές και υλικό του κυβερνώντος κόμματος σε 13.000 σημεία κοντά σε εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu