• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι είπε ο Ακάρ για την Κύπρο; Ξεπέρασε κάθε όριο- Ποιος του απάντησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Ακάρ για την Κύπρο; Ξεπέρασε κάθε όριο- Ποιος του απάντησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος ΥΕΘΑ!

Ο Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει την επίσκεψη του στα Κατεχόμενα, συνοδευόμενος από όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από όπου επανέλαβε εκ νέου την προειδοποίηση να μην δοκιμάσει κανείς τη δύναμη της Τουρκίας διευκρινίζοντας όμως αυτή τη φορά ότι δεν πρόκειται για απειλή.

Υποστήριξε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ μιας ειρηνικής διευθέτησης των ζητημάτων που έχουν προκύψει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά θεωρεί και μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης δεν περιλαμβάνει την Τουρκία καθώς όπως είπε δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα.

«Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζουμε να λέμε, με πρώτο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι πρωτοβουλίες που στόχο έχουν το σχηματισμό νέων ομάδων, οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματά μας και τα δίκια μας δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Η Τουρκική Δημοκρατία και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι χρειαστεί και αυτό να το γνωρίζουν όλοι». Ο Τούρκος υπουργός άμυνας αναφέρθηκε και στη “Γαλάζια Πατρίδα” για την οποία υποστήριξε ότι είναι μια περιοχή 462 χιλιομέτρων όπου περιλαμβάνεται θάλασσα και ουρανός.

«Έχουμε δικαιώματα που καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και αναμένουμε από τους συνομιλητές και γείτονές μας να τα σεβαστούν. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε να προχωρήσουμε ».

Αναφερόμενος στην Κύπρο είπε ότι η Τουρκία, όπως και η Ελλάδα με την Αγγλία, είναι εγγυήτριες δυνάμεις και αν χρειαστεί να την προστατεύσει θα ασκήσει ξανά τα δικαιώματα της που απορρέουν από τη συγκεκριμένη συνθήκη.

«Κάναμε τα πάντα σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Κανείς δεν πρέπει να επιχειρήσει να τις καταργήσει, δεν είναι δυνατό, θα είναι μια μάταιη προσπάθεια. Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός. Όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, μην κάνουν λάθος», τόνισε ο Τούρκος ΥΕΘΑ.

Υποστήριξε επίσης πως: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας διασφαλίζουν την ασφάλειά τους. Διασφαλίζουν ώστε τα πλοία μας εκεί να διεξάγουν τις τεχνικές εργασίες τους άνετα και μέσα σε γαλήνη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την FETO (γκιουλενιστές) εκεί έγιναν λάθος σχόλια. Οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν με επιτυχία τις εργασίες τους στη θάλασσα, τη ξηρά και τον αέρα».

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά κανείς δεν απάντησε στις Τουρκικές προκλήσεις, ούτε από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από την Κύπρο, στην οποία συνεχίζονται κανονικά οι παράνομες Τουρκικές γεωτρήσεις!

Ο Τούρκος Υπουργός είπε επίσης ότι προηγουμένως είχαν φτάσει σε συμφωνία με τον τέως Έλληνα Υπουργό Άμυνας.

«Πρώτα στην Αθήνα μια ευρεία τεχνική αντιπροσωπεία μας είχε επαφές με τους Έλληνες συνομιλητές της και συζήτησαν. Μετά τον Ιούνιο η ίδια αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην Τουρκία. Εμείς υποστηρίξαμε την συνέχιση αυτών των συναντήσεων. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των θεμάτων μας στο Αιγαίο, την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο μέσω αμοιβαίων συνομιλιών», ανέφερε.


(φώτο: Pexels)