Τι έχει μέσα το σάντουιτς των 180 δολαρίων;

Το σάντουιτς είναι συνήθως, η φθηνή λύση, για ένα πρόχειρο γεύμα.

Αλλά υπάρχει και ένα σάντουιτς για το οποίο ο κανόνας αυτός δεν ισχύει. Γιατί, εκτός από το κλασικό σάντουιτς που παίρνουμε όλοι εμείς με λίγα ευρώ, υπάρχει κι ένα σάντουιτς, κάπου στη Νέα Υόρκη, που περιμένει όποιον λαχταράει να το φάει, να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 180 δολαρίων!

Και εύλογα, θα απορείτε πού βρίσκεται αυτό το σάντουιτς, ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να το πουλήσει στην τιμή αυτή και κυρίως, μα τι έχει επιτέλους μέσα, που το κάνει τόσο ακριβό;

Λοιπόν, πριν λίγες ημέρες, άνοιξε σε μία σχετικά φθηνή συνοικία της Νέας Υόρκης, ένα Γιαπωνέζικο take away, το Don Wagu, που εκτός από το κλασικό σούσι, σερβίρει και μικρά σάντουιτς με βοδινό κρέας πολυτελείας, που οι τιμές τους ξεκινάνε από 28 και φτάνουν στα 180 δολάρια!

Βέβαια, το βοδινό κρέας που χρησιμοποιούν, μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού πρόκειται για Wagyu (από φυλές ιαπωνικών βοοειδών), την καλύτερη ποιότητα κρέατος, σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, το όνομα που του έχουν δώσει «Η Ρολς Ρόις των κρεάτων», τα λέει όλα.

Το συγκεκριμένο σάντουιτς, που κοστίζει 180 δολάρια, είναι το Ozaki. Είναι φτιαγμένο από το ομώνυμο βοδινό κρέας, που προέρχεται από ένα οικογενειακό αγρόκτημα, στην επαρχία Miyazaki της Ιαπωνίας και διατίθεται προς κατανάλωση αφού έχει ωριμάσει 36 μήνες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του εστιατορίου, το αγρόκτημα εξάγει μόνο πέντε βοοειδή στις ΗΠΑ τον μήνα και το Don Wagyu έχει μια αποκλειστική συνεργασία. Επίσης, να αναφέρουμε ότι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο κρέας να ξεχωρίζει, είναι ότι λιώνει, αμέσως, στο στόμα!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...