• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι απέγινε ο άνεργος που ο Μακρόν του είπε «Διασχίζω το δρόμο και σας βρίσκω δουλειά»

Τι απέγινε ο άνεργος που ο Μακρόν του είπε «Διασχίζω το δρόμο και σας βρίσκω δουλειά»

Θόρυβο προκάλεσε στην Γαλλία ο διάλογος που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με νεαρό άνεργο, στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, μπροστά στις κάμερες, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Ο 25χρονος νέος, που είναι άνεργος κηπουρός, συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν και του ανέφερε πως δεν μπορεί να βρει δουλειά. Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει κάνει εγγραφή στο γραφείο ανέργων και όταν ο νέος άνδρας απάντησε πως έχει στείλει παντού το βιογραφικό του αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ο Μακρόν του είπε:

«Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, διασχίζω τον δρόμο και σας βρίσκω δουλειά. Χρειάζονται απλώς νέους που είναι έτοιμοι να εργαστούν» και συμβούλευσε τον 25χρονο να αλλάξει επάγγελμα και να επισκεφθεί την περιοχή του Μονπαρνάς (τουριστική περιοχή του Παρισιού) για να αναζητήσει εργασία εκεί.

Μάλιστα, ο Μακρόν ζήτησε από τον άνεργο να μην χάνει τον χρόνο του με το να του στέλνει επιστολές για το πρόβλημά του, επειδή εκείνος νωρίτερα είχε αναφέρει πως είχε γράψει στο Γάλλο πρόεδρο για να του πει ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την ανεργία στη χώρα.

Αρκετοί πολιτικοί αντίπαλοι του Μακρόν αλλά και απλοί χρήστες στο Twitter άσκησαν δριμεία κριτική για την στάση του απέναντι στον άνεργο νέο ενώ το βίντεο με τον διάλογο των δύο ανδρών έγινε viral.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, έγραψε στο Twitter πως «Ο Μακρόν καλεί έξι εκατ. (άνεργους) να διασχίσουν τον δρόμο για να βρουν δουλειά. Για εκείνον οι άνεργοι είναι υπαίτιοι για την ανεργία τους. Πού ζει αυτός ο άνδρας; Ποιος έχει προσβάλει ποτέ πιο απαίσια τους Γάλλους που βρίσκονται σε ανάγκη;».

Ο Κριστόφ Καστανέ, εκπρόσωπος Τύπου του Μακρόν, έσπευσε σε συνέντευξή του να υπερασπιστεί τον οικοδεσπότη του Ελιζέ και δήλωσε: «Είναι λάθος όσα είπε ο πρόεδρος; Αν πάτε στην περιοχή του Μονπαρνάς δεν θα δείτε πως χρειάζονται εργαζόμενους; Θα προτιμούσατε λόγια χωρίς νόημα; Εγώ προτιμώ έναν πρόεδρο που λέει την αλήθεια».

Ο πρόεδρος των κηπουρών και φυτωρίων Γαλλίας (FNPHP), François Félix, ρωτήθηκε στο γαλλικό ραδιόφωνο να πει τη γνώμη του για το θέμα:

«Λυπάμαι γιατί μιλάμε για την κηπουρική μέσα από την ανεργία, δεν είναι θετική συζήτηση. Αλλά οι δυσκολίες αυτού του νεαρού που συνομίλησε με τον Εμανουέλ Μακρόν για να βρει δουλειά αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που επικρατεί στον τομέα μας.

Η θετική πλευρά αυτής της είδησης είναι ότι από το πρωί σήμερα, στα γραφεία της FNPHP, έχουμε κατακλυστεί από προσφορές εργασίας γι’αυτόν τον νεαρό. Έχουμε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά σε γραφείο ευρέσεως εργασίας! Καλούμε αυτόν τον νεαρό να επικοινωνήσει μαζί μας».