• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θερμόαιμοι Τούρκοι ζητούν στρατιωτική παρέμβαση στη Γάζα!

Θερμόαιμοι Τούρκοι ζητούν στρατιωτική παρέμβαση στη Γάζα!

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για υποστηριχτές του Ερντογάν.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του Ισραηλινού πρέσβη στην Άγκυρα για να καταδικάσουν τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας τις αρχές να στείλουν στρατεύματα στη ζώνη σύγκρουσης, ανέφερε το Σάββατο ανταποκριτής του Sputnik.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του θα επεκτείνει την υποστήριξη στους Παλαιστινίους στην Ιερουσαλήμ ως απάντηση στην «καταπίεση» του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε «τρομοκρατικό κράτος».

Ο βουλευτής Αχμέτ Μπεράτ Κονκάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να στείλει στρατεύματα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ως μέρος μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής, σημειώνοντας ότι το κοινοβούλιο δεν έχει λάβει ακόμη ένα τέτοιο αίτημα.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τις ενέργειες του Ισραήλ στο Τζαμί Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ και τις επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού. Όπως μπορείτε να δείτε, φοράμε λευκά – σε ένδειξη πένθους. Περιμένουμε ότι η Τουρκία, η οποία μιλάει περισσότερο από όλους προς υπεράσπιση των Παλαιστινίων, θα τους προστατεύσει και τους ναούς μας στην Ιερουσαλήμ όχι μόνο στα χαρτιά» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως «Τούρκοι στρατιώτες στην Ιερουσαλήμ», «Μουσουλμάνοι, μην κοιμάστε, προστατέψτε τα τζαμιά σας» και άλλα παρόμοια.Διαδηλώσεις κατά των ισραηλινών ενεργειών πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

(Sputniknews – φωτο: eurokinissi)