Θέμα και στα ρωσικά ΜΜΕ η Καϊλή: “Έρευνα για ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στην Ε.Ε.”

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και ως "πρώτη εικόνα" φιγουράρει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γράφει σήμερα το Russia Today.

Το θέμα με την φερόμενη σύλληψη (ή προσαγωγή) της Εύας Καϊλή αλλά και της ανώτατης εμπλοκής του Κατάρ στην Ε.Ε. απασχολεί και τα ρωσικά ΜΜΕ.

Αναλυτικότερα μεταδίδουν οι Ρώσοι:

«Μία Ελληνίδα πολιτικός, μία από τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθη την Παρασκευή στο Βέλγιο, στο πλαίσιο μιας μαζικής αστυνομικής έρευνας για υποτιθέμενες δωροδοκίες που προσφέρθηκαν σε πολιτικούς της ΕΕ από τον διοργανωτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Κατάρ.

Η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία του Βελγίου (PJF) πιστεύει ότι «μια χώρα του Κόλπου» επηρεάζει ευρωβουλευτές με «σημαντικά χρηματικά ποσά» ή «σημαντικά δώρα» σε τρίτους που ασκούν επιρροή στους νομοθέτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα».

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν τη χώρα του Κόλπου ως Κατάρ και ένας από τους κρατούμενους είναι η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα ευρωβουλευτής που είναι αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου από τον Ιανουάριο.

Η Καϊλή, 44 ετών, είναι πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής που είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), από το 2014».

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί