Συγκεκριμένα, σε σχετική δημοσίευση της «Cumhuriyet» αναφέρεται πως σε εκδήλωση για τον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό στην Τουρκία, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: «Έχουμε φέρει τις προετοιμασίες μας στο στάδιο ολοκλήρωσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη αθλητική κουλτούρα στην Κωνσταντινούπολη μας και να βρούμε το πιο κατάλληλο μοντέλο για να μετατρέψουμε την πόλη μας σε μια αθλητική πόλη».
Ακόμα, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πηγή έμπνευσης» τόσο τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, όσο και τον Πιερ ντε Κουμπερτέν, αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο με καθυστέρηση ενός χρόνου εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19.
Επίσης, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε την πρόθεσή του η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη να πραγματοποιηθεί εκεί το 2036.
Χαρακτηριστικά, ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε: «Συγκεντρώσαμε τους σημαντικούς αθλητικούς εμπειρογνώμονες της χώρας μας στο εργαστήρι που πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τώρα και στο εξής, θα συνεχίσουμε παρόμοιες μελέτες και θα ολοκληρώσουμε το “Master Plan” και θα καθορίσουμε αθλητικές πολιτικές για την Κωνσταντινούπολη. Εμπλουτίζουμε τις προετοιμασίες μας με διάφορες έρευνες. Προχωρούμε, σε συγχρονισμό με όλες τις ομάδες μας, σε ένα σχέδιο επτά σταδίων. Αναλαμβάνουμε δράση για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ασχολούνται με τον Αθλητισμό στην Κωνσταντινούπολη».
Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Καταρχάς, προσκαλούμε 16 εκατομμύρια (σ.σ. τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης) και έπειτα 84 εκατομμύρια (σ.σ. τους κατοίκους της Τουρκίας) στον Αθλητισμό για να διασφαλίσουμε ότι όλοι στην Κωνσταντινούπολη θα βιώσουν τα μοναδικά θετικά αποτελέσματα του Αθλητισμού, θα οδηγήσουν όλη την Τουρκία στον Αθλητισμό και για να διασφαλίσουμε ότι η Κωνσταντινούπολη φτάνει στη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, εστιάζουμε στον μεγαλύτερο στόχο. Δείχνουμε τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα. Εκ μέρους όλου του λαού της Κωνσταντινούπολης, εξ ονόματος της Τουρκίας, θέλουμε να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σουηδός ποδοσφαιριστής σπάει τα ρεκόρ – Κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στον αέρα πάνω από 28 ώρες, vid
- Η απρόσμενη κίνηση ενός άνδρα που του έσωσε τη ζωή! Video
- Τασούλας για φρεγάτα «Κίμων»: Σήμερα η Ελλάδα δυναμώνει
- Η Τουρκία θα αναπτύξει μαχητικά στην Εσθονία και στη Ρουμανία στο πλαίσιο νατοϊκών αποστολών αστυνόμευσης
- Νεκρός 56χρονος εναερίτης στη ΒΙΠΕ Δράμας – Έχασε τις αισθήσεις του πάνω στην κολόνα
- Κυρανάκης: Νέες υποδομές, νέα τρένα, νέοι σταθμοί, για να αλλάξει ο ελληνικός σιδηρόδρομος
- Χάος από τις πλημμύρες στη Βικτώρια της Αυστραλίας- Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, χιλιάδες χωρίς ρεύμα, vid
- Χαμογελώντας η Φον ντερ Λάιεν μιλάει για τον πόλεμο με τη Ρωσία! Video
- Επέστρεψε εσπευσμένα στη Γη πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με τη βοήθεια του Μασκ
- Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Γεγονός η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση για τις παράνομες επιδοτήσεις









