Θα τα πάρουν αλλιώς!!! Η Λιθουανία απαγορεύει στους Ρώσους να αγοράσουν ακίνητα

Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει σε Ρώσους υπηκόους να αγοράζουν ακίνητη περιουσία στη χώρα της Βαλτικής, επικαλούμενο κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Η απαγόρευση, που θα ισχύσει μέχρι το 2024, δεν θα περιλαμβάνει τους Ρώσους που έχουν αποκτήσει άδεια διαμονής στη χώρα.

Το Κοινοβούλιο σταμάτησε επίσης την έκδοση νέων θεωρήσεων εισόδου (βίζες) σε υπηκόους της Ρωσίας και της συμμάχου της Λευκορωσίας.

Πολλοί πολίτες αυτών των δύο χωρών που φέρουν άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως θεωρήσεις εισόδου που είχαν εκδοθεί προηγουμένως, θα υπόκεινται «σε ατομικούς εκτεταμένους ελέγχους» στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ρώσων πολιτών υποστηρίζει τις επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της χώρας της, και δεν αναλαμβάνει ενέργειες προκειμένου να σταματήσει την επίθεση του καθεστώτος της χώρας της, άρα μοιράζεται την ευθύνη», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Τζουργκίτα Νελιουπσιένε στο Κοινοβούλιο κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου.

Τον Δεκέμβριο απαγορεύτηκε επίσης σε πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που ζουν στη χώρα να κατέχουν όπλα. Το μέτρο, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2023, σκοπό έχει την πρόληψη του σχηματισμού ένοπλων οργανώσεων που εναντιώνονται στις Αρχές σε περίπτωση ταραχών στη χώρα, που έχει σύνορα με τη Λευκορωσία και τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί