• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ταϊλάνδη: Στο σπήλαιο βρίσκεται ακόμα ο πιο μικρός από τα 12 αγόρια

Ταϊλάνδη: Στο σπήλαιο βρίσκεται ακόμα ο πιο μικρός από τα 12 αγόρια

Κορυφώνεται η αγωνία για τα τέσσερα παιδιά που παραμένουν μέσα στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη στο οποίο εγκλωβίστηκαν μαζί με τον προπονητή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ανάμεσα στα τέσσερα αγόρια βρίσκεται και το μικρότερο μέλος της ομάδας, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng.

Το παρατσούκλι του μικρού αγοριού ήταν Τιτάνας και στην ομάδα των Wild Boars έπαιζε στη θέση του επιθετικού. Η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια ενώ στην ομάδα των Wild Boars βρέθηκε πριν από τρια χρόνια.

‘Οσο για τους υπόλοιπους οχτώ διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους εκτός από δύο που έχουν μια ελαφρά ελαφρά μόλυνση στα πνευμόνια τους και ένα αγόρι που έχει πυρετό.

«Όταν έφτασαν τα τέσσερα πρώτα αγόρια υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Τους χορηγήθηκε ορός και αντιβιοτικά ενώ τους έγινε και εμβόλιο για τέτανο και λύσσα» περιέγραψε τι συνέβη στο νοσοκομείο την Κυριακή εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης. «Οι θερμοκρασίες τους ήταν χαμηλές, δύο είχαν κάποια ανωμαλία στα πνευμόνια τους και ένας είχε μια πληγή στον δεξί αστράγαλό του».

Μιλώντας για τη δεύτερη ομάδα των παιδιών που έφτασε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι «είχαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ένα από τα παιδιά διακομίστηκε με χαμηλό καρδιακό ρυθμό. Μετά την αντιμετώπιση τους από τους γιατρούς είναι ΟΚ και χαρούμενα και ξεκίνησαν σήμερα το πρωί να σιτίζονται με “ιατρικό φαγητό”».

Τα τέσσερα πρώτα παιδιά ζήτησαν – και έφαγαν – το πρωί της Τρίτης ψωμί και σοκολάτα ενώ σε όλα τα δωμάτια υπάρχει τηλεόραση μόνο που δεν επιτρέπεται ακόμα στα παιδιά να δουν τα αγαπημένα τους προγράμματα για να μην επηρεαστεί η διανοητική τους κατάσταση.

Τα παιδιά, όπως εξήγησαν οι γιατροί, φορούν και γυαλιά ηλίου ως προληπτικό μέτρο δεδομένου ότι βρίσκονταν κάτω από τη γη για αρκετές ημέρες.