Ταϊλάνδη: Μπαίνει τέλος αύριο στο θρίλερ με τα εγκλωβισμένα παιδιά;

Η σημερινή ημέρα στην Ταϊλάνδη είχε αρκετή αγωνία, αλλά ευτυχώς χαμόγελα στο τέλος.

 

Ακόμη τέσσερα παιδιά διασώθηκαν και βγήκαν από την σπηλιά και έτσι συνολικά οκτώ παιδιά βρίσκονται εκτός μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας επιχειρήσεων για την διάσωση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Απομένουν ακόμη τέσσερα παιδιά και ο προπονητής τους.

Πριν λίγη ώρα, ο Ναρονγκσάκ Οσατανάκορν, επικεφαλής του κέντρου διοίκησης που συντονίζει την επιχείρηση, έδωσε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας για όλα όσα έγιναν σήμερα «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που διασώθηκαν ακόμη τέσσερις σήμερα. Οι διασώστες μπορούν και κατάφεραν να μειώσουν κατά δύο ώρες την διάσωση. Είναι περισσότεροι από 100 δύτες εδώ και έλαβαν σήμερα μέρος στην επιχείρηση.

Δεν μπορώ να πω αν αύριο θα διασωθούν και οι 5. Δεν αποφασίζω εγώ. Η ομάδα καταδύσεων αποφασίζει για αυτό. Το σχέδιο τους είναι οργανωμένο για διάσωση τεσσάρων. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον εξοπλισμό και θα πάρει περίπου 20 ώρες. Δεν έχουμε ακριβή ώρα για το πότε θα ξεκινήσει η επόμενη επιχείρηση. Τα παιδιά που διασώθηκαν την Κυριακή είναι καλά στην υγεία τους. Έχουν φάει κανονικό φαγητό, στέρεα τροφή και είναι σε καλή κατάσταση».

Πάντως, κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ταϊλάνδη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αύριο τρίτη ημέρα των επιχειρήσεων διάσωσης θα τελειώσουν τα πάντα και θα γίνει προσπάθεια να βγουν και οι εναπομείναντες πέντε που είναι ακόμη στην σπηλιά.

(iefimerida)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu