Τα ίδια με Μητσοτάκη λέει η “δεξιά” Μελόνι: “Αν μειώναμε τους φόρους θα έπρεπε να αποσύρουμε τα μέτρα στήριξης”

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζότζια Μελόνι, αναφέρθηκε σήμερα στην απόφαση της κυβέρνησής της να μην εγκρίνει, τελικά, παράταση του μέτρου που μέχρι το τέλος του 2022 προέβλεπε μειωμένους κρατικούς φόρους στα καύσιμα.

«Αν μειώναμε τους κρατικούς φόρους στα καύσιμα, θα έπρεπε να περιορίσουμε όλα τα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Παρακολουθούμε τις αυξομειώσεις της τιμής των καυσίμων. Θα μας άρεσε να ήταν χαμηλότερη, αλλά δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με τα περασμένα χρόνια», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Αν παρατείναμε την μείωση του κρατικού φόρου που επιβάλλεται στην βενζίνη και στα άλλα καύσιμα, δεν θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τα κονδύλια για την δημόσια υγεία και ούτε τον αριθμό νοικοκυριών που πληρώνουν μειωμένους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε, τέλος, ότι «θεωρεί ότι η επιλογή που έγινε είναι σωστή», διότι «είναι σωστότερο να βοηθηθεί όποιος είναι άνεργος, χαμηλόμισθος ή δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα, παρά να επιτραπεί σε πολίτες που διαθέτουν έναν καλό μισθό – όπως είναι και η ίδια, για παράδειγμα- να πληρώνουν λιγότερο την βενζίνη».

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί