Συρία: Συνελήφθη Γάλλος τζιχαντιστής

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, έναν Γάλλο τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ,

που κατηγορείται ότι ήταν η φωνή ανάληψης της ευθύνης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια, στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2016.

Με μια ανακοίνωσή τους οι SDF, μια αραβο-κουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο άνδρας που συνελήφθη στις 19 Μαΐου είναι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί, γεννηθείς το 1983, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 2003.

Ο Καγιαλί, που επίσης φέρει το όνομα Αμπού Οσάμα αλ Φαρανσί, είχε συλληφθεί και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος στη Γαλλία το 2010 με την υποψία συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το όνομα του συλληφθέντα, Γάλλου υπηκόου, ως Αντριάν Γκιάλ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί και ο Αντριάν Γκιάλ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Γαλλικές δικαστικές πηγές τόνισαν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Αντριάν Γκιάλ από το 2015 και ότι είναι ύποπτος ως η φωνή της ανάληψης της ευθύνης της επίθεσης στην Νίκαια το 2016.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu