Συρία: Ο Ερντογάν ανησυχεί, για την…ασφάλεια των Τζιχαντιστών

Η επαπειλούμενη επιχείρηση ευρείας κλίμακας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων,

για την ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ εγείρει μεγάλους κινδύνους ως προς την ανθρωπιστική κατάσταση και την ασφάλεια στην Τουρκία, στην Ευρώπη και ευρύτερα, τόνισε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλιο: Ο Ερντογάν μας δείχνει πόσο ανθρωπιστής είναι, όταν έχει να κάνει με τζιχαντιστές. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν οι άμαχοι. Στην επαρχία Ιντλίμπ είναι γνωστό ότι υπάρχει Τζιχαντιστικός θύλακας.

Στο άρθρο του στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση όσον αφορά την επαρχία, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Συρία, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «όλος ο κόσμος θα πληρώσει το τίμημα» .

Σχόλιο: Οι λεγόμενοι αντάρτες είναι τζιχαντιστές αλλά και μισθοφόροι από την Δύση.

Ο Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή πήρε μέρος σε μια τριμερή σύνοδο με τους ομολόγους του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιράν Χασάν Ροχανί για την Ιντλίμπ, στην οποία όμως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, υπογράμμισε ακόμη στο κείμενο ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν ευθύνη για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ιντλίμπ.

Σχόλιο: Πούτιν και Ροχανί άδειασαν τον Ερντογάν!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu