Συρία: Κούρδοι και άραβες, επιτέθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Κούρδοι και άραβες μαχητές τους οποίους υποστηρίζει στη Συρία ο διεθνής συνασπισμός,

του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον εξαπέλυσαν σήμερα αιματηρή επίθεση εναντίον του τελευταίου θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν ένας διοικητής και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), μια αραβοκουρδική συμμαχία, πραγματοποιούν εδώ και μήνες επίθεση για την κατάληψη των εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο του ΙΚ στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και προωθούνται για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές οι οποίοι υποχώρησαν στη Χατζίν, κοντά στην ιρακινή μεθόριο.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των FDS δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η συμμαχία επιτέθηκε στο «τελευταίο προπύργιο του ΙΚ, στη Χατζίν» με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι βομβαρδισμοί του συνασπισμού συνεχίζονται και οι δυνάμεις μας επιτίθενται στο έδαφος», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος αυτός ο οποίος μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Έκανε λόγο για σφοδρά πλήγματα πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.

Τουλάχιστον 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση εναντίον της πόλης αυτής που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, είπε, διευκρινίζοντας πως ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

«Οι μάχες θα είναι σφοδρές στη Χατζίν γιατί υπάρχουν οχυρώσεις του ΙΚ», είπε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την έναρξη μιας επιχείρησης σήμερα η οποία συνοδεύεται από «βίαιες μάχες».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu