• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συρία: Η Τεχεράνη βομβαρδίζει τρομοκράτες με αεροπορικές επιδρομές και βαλλιστικούς πυραύλους

Συρία: Η Τεχεράνη βομβαρδίζει τρομοκράτες με αεροπορικές επιδρομές και βαλλιστικούς πυραύλους

Η Τεχεράνη δεν θα μπορούσε ν αφήσει την επίθεσή στην «καρδιά» του κράτους της να περάσει αναπάντητη.

Ο ιρανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία, πλήττοντας καίριες θέσεις τρομοκρατών, οι οποίοι φέρεται να συνδέονται με το τρομοκρατικό χτύπημα στην ιρανική πόλη Αχβάζ.

Αεροπορικές επιθέσεις σε θέσεις τρομοκρατών στη Συρία εξαπέλυσε ο ιρανικός στρατός, στον απόηχο του πρόσφατου τρομοκρατικού «χτυπήματος» σε στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο PressTV, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τις εναέριες δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).

Την ίδια ώρα, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι η Τεχεράνη χρησιμοποίησε και βαλλιστικούς πυραύλους, κατά τη διάρκεια του κύματος των αεροπορικών επιδρομών.

Στόχο της επιχείρησης του Ιράν αποτέλεσε η δραστική μείωση της παρουσίας των τρομοκρατών στα εδάφη της Συρίας.

Σημειώνεται ότι στις 22 Σεπτεμβρίου, ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο νότιο Ιράν, σκοτώνοντας 25 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 12 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χομενεΐ, να ισχυρίζεται ότι το τρομοκρατικό χτύπημα ενορχηστρώθηκε από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη στήριξη των ΗΠΑ.