• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνομιλίες Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρόεδρο – Παρακολουθεί η Μόσχα

Συνομιλίες Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρόεδρο – Παρακολουθεί η Μόσχα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βόλντιμιρ Ζελένσκι συζήτησε την αναγκαιότητα του Κίεβου να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς δήλωσε ο υπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη.

«Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Βόλντιμιρ Ζελένσκι της Ουκρανίας. Οι ηγέτες συζήτησαν τη στρατηγική μιας εταιρικής σχέσης για την υποστήριξη του σχεδίου του Προέδρου Ζελένσκι για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την εφαρμογή μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, με βάση τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες και τον Ευρω-Ατλαντικό της Ουκρανίας φιλοδοξίες, να προσφέρουν δικαιοσύνη, ασφάλεια και ευημερία στον λαό της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ψάκη τη Δευτέρα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις δραστηριότητες της Ρωσίας στην περιοχή, την ανάγκη στενής συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Ψάκη πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να χορηγήσουν στην Ουκρανία 900.000 δόσεις εμβολίων κορονοϊού.