Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του NATO

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης, θα θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ώστε να βρεθεί λύση για την

άμεση απελευθέρωση τους, στη διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς -όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος- το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν, αναμένεται να καταθέσει αρκετά παράπονα που έχει διατυπώσει η Άγκυρα, όπως η μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να θίξουν επίσης το Κυπριακό, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα την Τρίτη και της δήλωσής του πως δεν θα επιτρέψει οι τουρκοκύπριοι να γίνουν θύματα ελληνοκυπριακού κράτους.

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διάλογος Καμμένου – Τσαβούσογλου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σύντομο διάλογο είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Γεια σου Πάνο τι κάνεις εσένα σε συμπαθώ. Μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας», φέρεται να είπε ο Μ. Τσαβούσογλου με τον Πάνο Καμμένο να απαντά: «Στο χέρι σου είναι αλλά όσο κρατάτε τους Έλληνες στρατιωτικούς επιλέγετε εσείς τον άλλο δρόμο»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu