Συνάντηση – κλειδί του Ζάεφ με τους πολιτικούς αρχηγούς των Σκοπίων

Το ζήτημα του δημοψηφίσματος θα συζητήσει σήμερα στις έξι ο Ζόραν Ζάεφ, με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής των Σκοπίων, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της όμορης χώρας.

 

Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι τρέχουσες σημαντικές πολιτικές εξελίξεις μετά την συμφωνία των Πρεσπών και την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ επιβάλλει την ανάγκη να διευρυνθεί το θεσμικό πλαίσιο των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών πέραν του σχήματος του 1+1 και ως εκ τούτου καλούνται όλοι να παραστούν στην αποψινή συνάντηση.

Το ραντεβού είχε προαναγγείλει χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων: «Πρέπει να είμαστε όλοι μας προσηλωμένοι και να στηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, όπως είπε ο Επίτροπος, για το καλό των πολιτών της “Μακεδονίας”, αλλά και των εταίρων μας στην ΕΕ. Ως εκ τούτου θα έχουμε πιθανότατα μια συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών την Τετάρτη το βράδυ για να δώσουμε ώθηση στις διαδικασίες αναφορικά με την προετοιμασία της “Μακεδονίας” για το επικείμενο δημοψήφισμα», είπε.

Σύμφωνα με το Independent Balkan News Agency o Zαέφ κάλεσε την αντιπολίτευση να μετάσχει στη συζήτηση για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου και το οποίο η κυβέρνησή του επιθυμεί να συσχετίζει τη συμφωνία για το νέο όνομα με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά η αντιπολίτευση το θέλει να είναι πιο απλό.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu