• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη- Ν.Τραμπ με άρωμα Εθνικής Δεξιάς: Πότε θα γίνει και τι θα συζητηθεί

Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη- Ν.Τραμπ με άρωμα Εθνικής Δεξιάς: Πότε θα γίνει και τι θα συζητηθεί

Στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο,

όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα εργασίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ηγετών συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δαπανούν σημαντικά ποσά για τις αμυντικές τους δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας αλλά πιθανότατα όχι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως όλα δείχνουν ο Κ.Μητσοτάκης, μεταξύ των άλλων, θα παρουσιάσει στον Ντόναλντ Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από τις ενέργειες της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα πως η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου, επισημαίνουν, όμως, ότι αυτή είναι μία από τις ημερομηνίες που έχει προταθεί.

Θυμίζουμε πως στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

(φώτο: Instagram)