Συναγερμός στο Λονδίνο έπειτα από τις όλο και συχνότερες επιθέσεις με μαχαίρι

 

Στο Λονδίνο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι επιθέσεις με μαχαίρι τους τελευταίους μήνες.Από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 62 άνθρωποι, ενώ άλλοι 37 έχουν τραυματιστεί. Συνολικά έχουν καταγραφεί 37.443 επιθέσεις με μαχαίρι και 6.694 επιθέσεις με όπλο, από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας που δείχνουν την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας έχουν κινητοποιήσει τον δήμαρχο του Λονδίνου,Σαντίκ Καν και γενικότερα την κυβέρνηση της Βρετανίας την ώρα που κορυφαία εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρισμού προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στον τουρισμό της πρωτεύουσας.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Express»,η Άννα Χίλινγκτον από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth, επισημαίνει: «Αν το σκεφτείτε, οι άνθρωποι σκέφτονται τα μέρη που είναι ασφαλή όταν αποφασίζουν να πάνε διακοπές.Η κοινή λογική σημαίνει ότι προσδίδουν μεγαλύτερο βάρος σε πρόσφατα γεγονότα,οπότε αν υπάρχουν κάποια αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν στο Λονδίνο, όπως μαχαιρώματα, θα θεωρήσουν επικίνδυνο ένα ταξίδι στη βρετανική πρωτεύουσα».

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η δραματική αύξηση επιθέσεων με μαχαίρι στο Λονδίνο έχει προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Όσο περισσότερη προσοχή δίνεται στις επιθέσεις με μαχαίρι στους δρόμους του Λονδίνου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, σύμφωνα με την Άννα Χίλινγκτον.

(protothema)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu