• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συναγερμός στην Άιοβα μετά από εκτροχιασμό τρένου με επικίνδυνο φορτίο (vid)

Συναγερμός στην Άιοβα μετά από εκτροχιασμό τρένου με επικίνδυνο φορτίο (vid)

Συναγερμός στις Αρχές της Άιοβα των ΗΠΑ μετά τον εκτροχιασμό τρένου με επικίνδυνο φορτίο.

Εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε λίπασμα και διάφορα χημικά εκτροχιάστηκε στην Άιοβα των ΗΠΑ και οδήγησε στην εκκένωση κοντινής περιοχής λόγω της επικινδυνότητας του φορτίου. Αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο συμβάν που καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο 24ωρο.


Το τρένο εκτοχιάστηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα) κοντά στην κομώπολη Σίμπλεϊ με τους 2.700 κατοίκους.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, ωστόσο μέρος των κατοίκων της περιοχής κλήθηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του για προληπτικούς λόγους.
Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, ενώ οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση πως στο φορτίο υπήρχαν και άκρως εύφλεκτα χημικά.
Δεκάδες οχήματα αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους, ενώ ένας πυκνός μαύρος καπνός απλώθηκε στην περιοχή, όπως φαίνεται και από εικόνες που δημοσιεύονται στα social media.
Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί το πλήρες μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, αλλά στο σημείο παραμένει ενεργό μέτωπο.

«Εάν οι κάτοικοι έχουν βρει κατάλυμα στα σπίτια τους, προτείνουμε να μην έχουν ανοιχτά τα παράθυρά τους» σημειωνόταν σε ραδιοφωνικό μήνυμα που έστειλαν οι Αρχές.
Παράλληλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε πως εκτροχιάστηκαν πολλά βαγόνια και το συμβάν είναι υπό διερεύνηση από τις τοπικές Αρχές.

Αυτό είναι το δεύτερο συμβάν που λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο 24ωρο και το τρίτο σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ακόμη ένα τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στη Μινεσότα. Το συμβάν είχε οδηγήσει σε κινητοποίηση ειδικής ομάδας κινδύνων, καθώς η αμαξοστοιχία μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Τέλος, στις 11 Μαΐου ακόμη ένα τρένο εκτροχιάστηκε στο Ιλινόις, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για διαρροή χημικών.

sputnik/ photo vid screenshot