Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και στενός συνεργάτης του Τραμπ, Στίβεν Μίλερ, επέμεινε ότι η Γροιλανδία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των ΗΠΑ, προβλέποντας ότι «κανείς δεν πρόκειται να πολεμήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες» για το μέλλον του μεγαλύτερου νησιού στον κόσμο.
Παρουσιαστής του CNN ρώτησε τον Μίλερ για μια ανάρτηση το Σαββάτου στο X που απεικόνιζε έναν χάρτη της Γροιλανδίας με την αμερικανική σημαία, συνοδευόμενο από τη λεζάντα «ΣΥΝΤΟΜΑ».
«Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά σημαντική συζήτηση. Θέλω να καταστήσω σαφές πως η επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ από την αρχή αυτής της θητείας του Τραμπ είναι ότι η Γροιλανδία πρέπει να είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής ως προς αυτό. Αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ».
Και συνέχισε:
«Δεν θα ήταν στρατιωτική δράση κατά της Γροιλανδίας. Η Γροιλανδία έχει πληθυσμό 30.000 κατοίκων. Το πραγματικό ερώτημα είναι, με ποιο δικαίωμα η Δανία διεκδικεί τον έλεγχο της Γροιλανδίας;
Ποιά είναι η βάση της εδαφικής της αξίωσης; Ποια είναι η βάση για την κατοχή της Γροιλανδίας ως αποικίας της Δανίας; Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η δύναμη του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ασφαλίσουν την περιοχή της Αρκτικής, να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το ΝΑΤΟ και τα συμφέροντά του. Προφανώς, η Γροιλανδία θα πρέπει να είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RITZAU SCANPIX photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά ένα ιστορικό στέλεχός της, τον Αλέξανδρου Παπαδόγγονα
- Μυστήριο πακέτο εξερράγη στα χέρια παραλήπτη στην Τουρκία! Απίστευτο βίντεο
- Οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο ακόμα δύο οικισμών στην Ουκρανία
- Δηλώσεις Μητσοτάκη για οικονομία, Καρυστιανού και εκλογικά σενάρια
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε ηθική και θεσμική παρακμή τη χώρα»
- Κέντρα Καινοτομίας: ένα πανελλαδικό δίκτυο μάθησης και τεχνολογίας στην ψηφιακή εποχή
- Υπουργείο Εργασίας – Job Match: Η ψηφιακή γέφυρα μεταξύ υποψηφίων και επιχειρήσεων
- Η απίστευτη φάρσα με τον “ύποπτο” πατέρα στις ειδήσεις έγινε viral – ΒΙΝΤΕΟ
- Ταϊβάν: Προκλητική και ανεύθυνη πτήση ενός κινεζικού αναγνωριστικού drone πάνω από τα νησιά Πράτας
- Λιβάνιος -Βουλή: Κατάργηση σχολικών επιτροπών και νέες δομές για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα









