Σύγκρουση για το μεταναστευτικό: Έρχονται εκλογές στην Γερμανία;

Το μεταναστευτικό έχει φέρει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας και τώρα η χώρα κινδυνεύει με πρόωρες εκλογές και λέμε κινδυνεύει διότι για να ξαναδημιουργηθεί κυβερνητικός συνασπισμός, θα περάσουν ΜΗΝΕΣ ίσως.

Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Γερμανία αφού κάθε κόμμα παίρνει ακριβώς όσες έδρες αναλογούν στο ποσοστό που πήρε στις εκλογές, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, αφού απαιτείται η συνεργασία πολλών κομμάτων.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας

Η κατάσταση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, είναι πολύ τεταμένη δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αντρέα Νάλες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών.

Έπειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων χθες Τρίτη το βράδυ μεταξύ του SPD, του CDU της Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινές θέσεις στη μεταναστευτική κρίση που απειλεί την κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Νάλες δήλωσε: «Σε όλα τα θέματα, περιλαμβανομένης της μεταναστευτικής πολιτικής, η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στον συνασπισμό.

Δεν είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε περιέλθει σε τέλμα και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί».

Όταν ρωτήθηκε αν προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, η Νάλες απάντησε: «Δεν γνωρίζω. Για να είμαι ειλικρινής, περιμένουμε να δούμε».

Αυτά συμβαίνουν όταν σε μια κυβέρνηση υπάρχουν πολλές διαφορετικές φωνές.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu