Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο ηφαίστειο Σακουρατζίμα, στο μεγάλο νησί Κιούσου που βρίσκεται δυτικά της χώρας, δημιουργώντας ένα σύννεφο καπνού και τέφρας ύψους έως και 4,4 χιλιομέτρων στον αέρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις.
Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Κιούσου κοντά στην πόλη Καγκοσίμα, εξερράγη περίπου στις 18:00 χθες Σάββατο, ανέφερε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA). Σημειώθηκαν δύο ακόμη εκρήξεις περίπου στις 2:30 π.μ. και 10:50 π.μ.
Δείτε το σχετικό video:
Sakurajima in Japan a couple of hours ago 😍
— Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) November 15, 2025
Volcanic lightning too.
Wait for the big ⚡️ at the end.
Link to livestream 👇 pic.twitter.com/nYaE0njFXN
Είναι η πρώτη έκρηξη, που το ύψος του καπνού και της τέφρας έφτασε τα 4 χιλιόμετρα ή και περισσότερο εδώ και σχεδόν 13 μήνες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι 30 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της πόλης Καγκοσίμα ακυρώθηκαν λόγω της πτώσης της ηφαιστειακής τέφρας.
Η JMA ανέφερε ότι ηφαιστειακή τέφρα μετακινήθηκε βορειοανατολικά μετά την τελευταία έκρηξη και ότι αναμένει να πέσει σήμερα στην Καγκοσίμα, καθώς και στην κοντινή επαρχία Μιγιαζάκι.
Το Σακουρατζίμα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ιαπωνίας και εκρήξεις ποικίλων βαθμών λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση. Το 2019 η εκτόξευση της τέφρας έφθασε σε ύψος έως και 5,5 χλμ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Ανδρουλάκης: Εκατομμύρια πολίτες καλούνται να γίνουν Χάρι Πότερ, για να τα βγάλουν πέρα
- Πλοία της Κινεζικής Ακτοφυλακής έκαναν διέλευση από τα ύδατα των νήσων Σενκάκου που διοικούνται από την Ιαπωνία
- Πάρκο Αλκμήνης στη Θεσσαλονίκη: Νέο «πνεύμονα» πρασίνου απέκτησαν οι κάτοικοι της Χαριλάου
- Προκλητική ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ με φόντο κατεχόμενο έδαφος στην Κύπρο – ΦΩΤΟ
- Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη
- Αυτοκίνητο παρέσυρε θεατές σε αγώνα επίδειξης στην Αυστραλία – Τουλάχιστον 9 τραυματίες, vid
- Ιωάννης Κυμίσης: Ο Έλληνας καθηγητής του Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια
- ΠτΔ σε Ζελένσκι: Ταυτόσημες περιπτώσεις η τουρκική κατοχή στην Κύπρο με τη ρωσική εισβολή
- Επενδύσεις και έργα ψηφιακής αναβάθμισης άνω των 3 δις ευρώ για καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων
- Μια 34χρονη σταρ της K-pop και η μητέρα της εξουδετέρωσαν διαρρήκτη









