«ΣΒΗΣΤΕ τα φώτα για να δείξετε…ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Ουκρανούς», λέει η δήθεν “δεξιά” Μελόνι

Όσο "δεξιά" όσο είναι ο Μητσοτάκης προφανώς...

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, που αυτοπροσδιορίζεται ως “δεξιά”, Τζόρτζια Μελόνι, προέτρεψε την Πέμπτη τους Ιταλούς να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, προκειμένου να αντιληφθούν τα δεινά των Ουκρανών που αγωνίζονται με διακοπές ρεύματος.


«Σε όλους τους πολιτισμούς αυτή είναι η στιγμή της νίκης του φωτός πάνω στο σκοτάδι, αλλά αντίθετα η Ουκρανία ζει σχεδόν όλες τις μέρες της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Για να καταλάβουμε πώς ζουν οι Ουκρανοί, θα ζητούσα από όλους τους Ιταλούς να σβήσουν για μία ώρα την ημέρα όλα ταφ’ωτα νέργεια που έχουν, για να καταλάβουν τι σημαίνει να υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται την ελευθερία και την αγάπη για την πατρίδα», είπε η Μελόνι, μιλώντας στη Διάσκεψη των Πρέσβεων της Ιταλίας στον κόσμο.


Είπε επίσης στους απεσταλμένους ότι ήταν λάθος να εξαρτόμαστε υπερβολικά από τις ΗΠΑ για την ασφάλεια.


«Έχουμε συνειδητοποιήσει την υπερβολική εξάρτηση, το στρατηγικό λάθος σε ό,τι αφορά την κυριαρχία που κάνετε, εγκαταλείποντας ορισμένες αλυσίδες αξίας, την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και πιθανώς συνειδητοποιούμε την υπερβολική εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την ασφάλεια.

«Και γνωρίζουμε ότι δεν θα ήταν έξυπνο να βγούμε από την εξάρτηση από τη Ρωσία ευνοώντας μια εξάρτηση από την Κίνα. Ένα άλλο λάθος κινδυνεύουμε να κάνουμε».

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής της η διεθνίστρια Μελόνι, αφόυ πρώτα κατάφερε να “μαντρώσει” τις περισσότερες δεξιές ψήφους της Ιταλίας, δήλωσε ένθερμη υποστηρίχτρια του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. και φυσικά της Ουκρανίας.

pixabay photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί