Στις τρεις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που επέλεξαν οι Βούλγαροι τον Νοέμβριο του 2019, κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (NSI).
Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2019, τα περισσότερα ταξίδια των Βούλγαρων έγιναν στην Τουρκία (127.400), την Ελλάδα (72.200), τη Ρουμανία (39.700), τη Σερβία (33.900) και τη Γερμανία (24.300).
Τον Νοέμβριο του 2019, ο αριθμός των ταξιδιών που έκαναν οι Βούλγαροι πολίτες στο εξωτερικό διαμορφώθηκε σε 483,300 χιλιάδες, αυξημένος κατά 2,8% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2018. Τον Νοέμβριο του 2019, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των ταξιδιών που έκαναν οι Βούλγαροι στην Αυστρία (+12,6%), τη Γερμανία (+11%), την Τουρκία (+4,5%), τη χώρα του κύριου Ζάεφ (+3,8%), τη Σερβία (+2,4%) και την Ιταλία (+1,1%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του NSI, τον Νοέμβριο του 2019, ο αριθμός των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό στη Βουλγαρία διαμορφώθηκε σε 609.700, αυξημένος κατά 6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018. Το μερίδιο των επισκεπτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 51,5% επί του συνόλου των ξένων επισκεπτών, μειωμένο κατά 0,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018.
Τον Νοέμβριο του 2019, οι περισσότερες αφίξεις επισκεπτών στη Βουλγαρία είχαν ως “δεξαμενές” προέλευσης τη Ρουμανία (128.500), την Τουρκία (109.600), την Ελλάδα (88.700), τη Σερβία (53.200), την χώρα του κύριου Ζάεφ (45.600), την Ουκρανία (18.700) και τη Γερμανία (16.700 χιλιάδες).
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Συνάντηση της Αθ. Αηδονά με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Κομισιόν
- Ίσως η πιο δυσοίωνη «παρενέργεια» του πολέμου στη Μ. Ανατολή
- «Πράσινο φως» απ’ το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης για το νέο γήπεδο της Ρόμα
- Ν. Δένδιας: Η θυσία Ευαγόρα Παλληκαρίδη εμβληματικό παράδειγμα της γενναιότητας των Κυπρίων αδελφών μας
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει το δικό του γουέστερν – Τι δήλωσε για τους “εξωγήινους”
- Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά – Τι υποστήριξε
- Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και την θυελλώδη σχέση με τον Ντιέγκο Ριβέρα
- Τα τρία «στραβά κι ανάποδα» που έφερε για τον Ζελένσκι ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή
- «Ηλία ρίχ’ το!»: Ο Χαρδαλιάς έδωσε το σήμα για τις κατεδαφίσεις στο Γαλάτσι – Viral βίντεο
- ΠΟΜΙΔΑ για αγορά ακινήτων: Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026









