• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στη Σρι Λάνκα θα εκτελούν δια απαγχονισμού τους εμπόρους ναρκωτικών

Στη Σρι Λάνκα θα εκτελούν δια απαγχονισμού τους εμπόρους ναρκωτικών

Την απόφασή τους να ξεκινήσουν εκ νέου τις εκτελέσεις και μάλιστα δια απαγχονισμού των εμπόρων ναρκωτικών «προκειμένου να μιμηθούν την επιτυχία» των Φιλιππίνων στο θέμα ανακοίνωσαν οι αρχές της Σρι Λάνκα.

 

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει ξεκινήσει έναν ανηλεή πόλεμο κατά των εμπόρων και των διακινητών ναρκωτικών με 4.200 νεκρούς με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τον κατηγορούν για υπερβολές και άδικες εκτελέσεις ακόμα και μέσα στη μέση του δρόμου.

«Από εδώ και πέρα θα κρεμάμε όσους κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάζοντας τέλος σε ένα μορατόριουμ που ίσχυε τα τελευταία 50 χρόνια.

Η τελευταία εκτέλεση στη χώρα είχε πραγματοποιηθεί το 1976 και τότε αφορούσε άγριες ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις φυλακές της χώρας υπάρχουν 19 καταδικασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών που τους είχαν υποβληθεί ποινές θανάτου και είχαν στη συνέχεια μετατραπεί σε ισόβια.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το πιο πρόσφορο μέτρο για να σταματήσει η άνοδος των εγκλημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά επικαλούμενες το τελευταίο περιστατικό με την εισαγωγή 100 κιλών ηρωίνης που οργάνωσε μέσα από τη φυλακή ένας καταδικάσμένος σε ισόβια για παρόμοια υπόθεση.

(protothema)